Milli Eğitim Bakanlığı Meclis'te açıkladı: Türkiye'de 720 bin çocuk çalıştırılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Meclis'te açıkladı: Türkiye'de 720 bin çocuk çalıştırılıyor

Türkiye’de 720 bin çocuğun aile ekonomisine katkı sağlamak için çalışmak zorunda kaldığı, çocukların yüzde 34’ünün tarım, diğerlerinin ise sanayi ve hizmet sektöründe çalıştığı açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı yetkilileri, AKP Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir başkanlığında toplanan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Çocuk Hakları Alt Komisyonu’nda, çocuk işçiliği konusunda yürüttükleri çalışmalarla ilgili sunum yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu, Türkiye’de 720 binin üzerinde çocuğun çalıştırıldığını, dünyada ise bu sayının 260 milyon civarında olduğunu söyledi.
Milliyet’ten Namık Durukan’ın haberine göre Numanoğlu, Türkiye’deki çocuk işçilere ilişkin, “Bunların yaklaşık yüzde 20’si mevsimlik işçi, yani 15 yaş altı çocuklar. 15 yaş altı çocukların da yüzde 72’sinin -yani yüzde 70’i 700’se yaklaşık 200 bin kalıyor. Bu 200 bin çocuğun da yüzde 70’i yani yaklaşık 140 bini de eğitime eriştiğine göre aslında hedef kitlemiz kabaca 60 bin. Biz en azından yüzde 40’ına ulaşabiliyoruz” dedi.


‘AİLELER MESLEK KAZANSIN DİYE ÇOCUKLARINI ÇALIŞTIRIYOR’ SAVUNMASI

Çocuk işçiliğinde en temel sorunun ailelerin ekonomik düzeylerinin yetersizliği olduğunu belirten Numanoğlu, birçok ailenin ileride meslek kazansın diye çocuklarını çalıştırdığını savundu.

Numanoğlu, dünyada çocuk işçiliğinde tarımın yüzde 70 ile birinci sırada olduğunu belirterek, “Türkiye’de yüzde 34’tür. Geri kalanı sanayi ve hizmet sektöründe çalışıyor” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.