MHP kulisi: AK Parti af konusunda daha fazla dayanamaz

MHP kulisi: AK Parti af konusunda daha fazla dayanamaz

MHP'ye göre AK Parti, 'toplumsal bir beklenti'ye dönüşen af konusunda daha fazla duyarsız kalamayacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “teröristler, çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri” hariç olmak üzere “kader mahkûmlarına” af çıkarılması yönünde yaptığı üst üste açıklamalar, mahkûm yakınlarının MHP Genel Merkezi’nde Bahçeli’yi ziyaret etmesi ve “Bahçeli’den bir adım atmasını beklediklerini” dile getirmelerinin ardından, MHP kulislerinde, “affın toplumsal bir beklentiye dönüştüğü” yorumları yapılıyor.

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu’nun haberine göre, seçimlere sayılı günler kala AK Parti kanadından ardı ardına gelen, “Gündemimizde yok” açıklamalarının ise “AK Parti’yi seçim sahasında iki arada bir derede bıraktığı” ifade ediliyor. “AK Parti’nin af bekleyen seçmenin beklentisini boşa çıkardığı ve bu durumun da AK Parti’ye ‘boş oy’ olarak geri döneceği” dillendirilirken, AK Parti’nin affa sıcak bakması halinde bu kez affa karşı çıkan seçmeninden tepki alabileceği değerlendiriliyor. “Af çıkması halinde bundan toplumun çok küçük bir kesiminin etkileneceğini” savunan MHP’li kurmaylar, “AK Parti’nin de toplumsal bir sorun haline gelen af konusunda daha fazla duyarsız kalamayacağını” ileri sürüyor.

Anayasaya göre ‘af’ yetkisi Meclis’te bulunuyor. Bahçeli’nin son açıklamasındaki, “Partimizin TBMM’deki milletvekili sayısı belli. Bu şartlar altında tek başımıza bir af çıkarmamız mümkün değildi” sözlerine atıfta bulunan MHP’li kurmaylar affın ancak, “AK Parti ve MHP’nin ortak oylarıyla çıkarılabileceğine” dikkat çekiyor. MHP’li kurmaylar, “Affı seçim beyannamesine alan MHP’nin bu konuda geri adım atmayacağı”nı da belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum