MHP Hakkari İl Başkanı Öztepe: Asılsız haberlere itibar edilmemeli
MHP Hakkari İl Başkanı Fatih Öztepe, 2 Temmuz 2026 tarihinde şahsıma yapılan menfur saldırının ardından açıklama yapmak elzem olmuştur. ardından yazılı bir basın açıklaması yaptı.
MHP Hakkari İl Başkanı Fatih Öztepe, 2 Temmuz 2026 tarihinde şahsıma yapılan menfur saldırının ardından açıklama yapmak elzem olmuştur. ardından yazılı bir basın açıklaması yaptı. Öztepe, sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtirken, olayla ilgili Jandarma ve Yüksekova Savcılığı tarafından tahkikatın sürdüğünü, hakkında çıkan bazı haberlerin ise gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
Fatih Öztepe saldırı sonrası açıklama yaptı
MHP Hakkari İl Başkanı Fatih Öztepe, yaptığı yazılı açıklamada, 2 Temmuz 2026 tarihinde şahsına yapılan menfur saldırının ardından kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyduğunu belirtti.
Öztepe açıklamasında, Yüksekova ilçesine bağlı Suüstü Köyü’nde ticari faaliyette bulunduğu işletmeye yaptığı ziyaret sırasında çıkan kavgada tarafların zarar görmemesi amacıyla kendisi ve iş yerindeki arkadaşlarıyla birlikte kavgayı ayırmaya çalıştıklarını, bu sırada kasıt olup olmadığını bilmediği bıçaklı saldırıya uğradığını ifade etti.
Açıklamasında, yapılan ilk müdahaleler ve gördüğü tedaviler neticesinde sağlık durumunun daha iyiye gittiğini belirten Öztepe, kendisini arayan ve ziyaret eden herkese teşekkür etti.
“Asılsız haberlere itibar edilmemeli”
Fatih Öztepe, olayla ilgili olarak bölge Jandarma Karakolu ve Yüksekova Savcılığı’nın gerekli tahkikatı sürdürdüğünü belirtti.
Öztepe açıklamasının devamında, yaşanan olayın ardından hem yerel hem de ulusal basında, MHP Hakkari İl Başkanlığı görevinden dolayı karşı siyasi oluşumların finanse ettiğini düşündüğü art niyetli bazı sözde gazetecilerin akla sığmayan ve izansız haberlerini üzüntüyle okuduğunu ifade etti.
Öztepe, toplumun hassasiyetlerini istismar eden, toplumu yanıltıcı ve itibarını zedeleyici sözde haberlerin tamamının asılsız olduğunu belirterek, bu haberlere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Açıklamasında ayrıca, söz konusu haberleri yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağını kamuoyuna duyurdu.