Mezopotamya çalışanları cinsel istismarı kınadı

Mezopotamya çalışanları cinsel istismarı kınadı

Mezopotamya Kültür Merkezi kadın çalışanları, son dönemlerde artan taciz, tecavüz ve cinsel istismar olaylarını kınayarak, bu tür olaylara karşı duruşlarının net olduğunu belirtti.

DİYARBAKIR  -  Mezopotamya Kültür Merkezi kadın çalışanları, son dönemlerde artan taciz, tecavüz ve cinsel istismara yönelik Dicle Fırat Kültür ve Sanat Merkezi bahçesinde basın açıklaması düzenledi. Kürtçe ve Türkçe yapılan açıklamada, Türkçe açıklamayı okuyan Dicle Fırat Kültür ve Sanat Merkezi sanatçısı Şilan Dora, geçtiğimiz günlerde Siirt'te yaşanan cinsel istismar olayını hatırlatarak, Çekin'in çirkin ve insan ahlakından pay almamış bir şekilde Kürt halkının karşısına çıkmasını lanetlediklerini söyledi. Dora, Çekin'i sömürgeciliğin kişiliği ve bir sosyal ajan olarak tanımlayarak, "Özgürlük hareketi, özgürlüğün ve yurtseverliğin ahlakını özgür kadın ilkesine dayanarak geliştirmiş ve bu konuda görkemli bir mücadeleyi ataerkil sisteme ve onun egemen erkek kişiliğine karşı mücadele yürütmüştür. Kürdistan'da sömürgecilik ve kadın üzerinde uygulanan ataerkil sömürgecilik alçakça bir uzlaşma örneğini Siirt'te tekrar sahnelemiştir" dedi. 

Cinsel istismar suçlarının Kürt halkına karşı planlı bir politika olarak uygulandığına dikkat çeken Dora şöyle devam etti: "Toplumda en korunmasız durumda olanlar çocuklardır. Bu korunmasızlık güdüleri şaha kaldırılmış, yaşam merkezine konulmuş eril toplum karşısında çocukları alabildiğine her tür saldırıya açık halde tutmaktadır. Tüm kadınlık anlamları ve değerleri insanlık hafızasından adım adım tecavüz ve tacizle silinmek isteniliyor. Gerek doğrudan devletin fail olduğu gerekse de toplumda yozlaşmış, insanlığını yitirmiş kişilere müsamaha gösterip cezasız bıraktığı cinsel istismar taciz, tecavüz ve fuhuş olaylarına her zaman karşı bir duruş sergileyeceğiz."

DİHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.