Mevlüt Çavuşoğlu,Barzani'yle görüştü

Mevlüt Çavuşoğlu,Barzani'yle görüştü

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'yle görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile ilişkileri geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen 50’nci Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF), Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede, Türkiye’nin ABD ile İran arasındaki gerginliğin ardından Irak’la dayanışma içinde olduğunu, krizin aşılması için aktif çaba gösterdiklerini belirtti.

Irak’taki tüm kesimlerin ülkenin birliği ve bütünlüğü için çalışması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, “Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile ilişkileri geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Irak’ta yaşanan sorunların çözümü için Türkiye’nin elinden gelen desteği vereceğini söyleyen Çavuşoğlu, bu amaçla ilgili taraflara görüşlerini aktardıklarını ifade etti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.