Metropoll'den Erdoğan anketi: Seçilir diyenlerin oranı yüzde 44.1

Metropoll'den Erdoğan anketi: Seçilir diyenlerin oranı yüzde 44.1

Metropoll Araştırma'nın son anketine göre Erdoğan'ın yeniden seçileceğini düşünenlerin oranı Eylül ayında en düşük seviyeye indi.

- Metropoll Araştırma'nın 'Türkiye'nin Nabzı Eylül 2021' araştırmasında katılımcılara "Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa ve Erdoğan yeniden aday olsa sizce seçimi kazanır mı?" sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 16.4'ü 'kesinlikle kazanır' diye yanıt verdi. 

'Kazanır diyenlerin oranı ise yüzde 27.6 olarak hesaplandı. Bu verilere göre Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı olacağına inananların oranı yüzde 44.1 oldu. 

Araştırmada 'Kesinlikle kazanamaz' diyenlerin oy oranı yüzde 12.3 oldu. 

Yüzde 37.5 ise 'Kazanamaz' seçeneğini işaretledi. Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamayacağına inananların oranı böylece yüzde 49.8 olarak hesaplandı. 

Metropoll Araştırma bu soruyu katılımcılara daha öncemi anketlerinde de soruyordu. Ağustos 20202'de Erdoğan'ın yeniden seçileceğine inananların oranı yüzde 55.4 idi. Eylül, elde edilen yüzde 44.1'lik oran ile Erdoğan'a olan inancın en düşük olduğu ay olarak kayıtlara geçti. 

Ağustos 2020'de Erdoğan'ın kazanamayacağına inananların oranı yüzde 39.1 idi. Son araştırmadaki yüzde 49.8'lik oran da Erdoğan'ın kazanamayacağına dair inancın en yüksek olduğu rakam olarak hesaplandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.