Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri açıklandı

Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri açıklandı

Bu yıl 18'incisi düzenlenen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri'nin kazananları belli oldu. 5 ayrı dalda verilen ödüllerde Yazılı Haber Ödülü, "Êzidî Kadınların Çığlığı" başlıklı haberiyle JİNHA Muhabiri Zehra Doğan'a verildi.

İSTANBUL - Bu yıl 18'incisi düzenlenen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri'nin kazananları açıklandı. Gazeteciler Hüseyin Aykol, Amberin Zaman, Yazgülü Aldoğan, Celal Başlangıç, Yalçın Doğan, Murat Sabuncu, Erol Önderoğlu, Fikret İlkiz, Kamil TekinHilmi Hacaloğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur'un da aralarında bulunduğu jüri tarafından belirlenen ödüllerde Yazılı Haber Ödülü "Êzidî Kadınların Çığlığı" başlıklı haberiyle JİNHA Muhabiri Zehra Doğan'a verildi.

Görüntülü Haber Ödülü, "Canlı Yayında IŞİD'in Sınır İhlali" konulu haberle İMC TV Muhabiri Saadet Yıldız ile Kameramanı Refik Tekin'e verilirken, Fotoğraf Ödülü ise 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Soma'da, Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in Soma'da bir madenciyi tekmelemesini gösteren "İktidar Tekmesi" adlı fotoğrafıyla, 9 Eylül Foto Muhabiri Mehmet Emin Al'a verildi. 

Yerel Gazetecilik Ödülü'nü, "HES'tirin Gidin" Nabız gazetesi muhabiri Gençağa Karafazlı alırken, katledilen gazeteciler Nuh Köklü ve Kadri Bağdu anısına verilen Nuh Köklü ve Kadri Bağdu Özel Ödülü ise Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Cumhuriyet Gazetesi'ne verildi. Bu yılki Jüri Özel Ödülü'nü ise Ermeni halkının sesi olarak basın alanında çalışmalarını sürdüren Agos Gazetesi aldı. 

Ödüller 10 Nisan'da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.