Meteoroloji'den sıcaklık düşüşü ve zirai don uyarısı

Meteoroloji'den sıcaklık düşüşü ve zirai don uyarısı

MGM'nin açıklamasında göre, Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası nedeniyle bugünden itibaren hissedilir derece düşen sıcaklıklar, yağış ve zirai don tehlikesini de beraberinde getirecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının etkisiyle Tekirdağ başta olmak üzere Trakya ve Marmara’da hissedilir derecede düşen sıcaklıkların yağış ve zirai don tehlikesine neden olacağını açıkladı.

MGM, vatandaşların meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli davranmalarını isterken 12 Nisan Salı günü itibariyle şu bölgeler için zirai don uyarısı yaptı:

  • Trakya 
  • Karadeniz’in iç ve yüksekleri
  • İç Ege
  • Marmara’nın güney ve doğusu
  • İç Anadolu
  • Akdeniz’in iç ve yüksekleri
  • Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun yüksekleri

Don tehlikesine karşı önlem uyarısı

MGM, zirai don tehlikesine karşı tüm ülkeyi 15 Nisan Cuma günü sabah saatlerine, doğu kesimlerini ise 17 Nisan Pazar gününe kadar uyardı. Açıklamada “tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, kendi bölgeleri için meteorolojik rapor ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir” denildi.

Kara dönüşebilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nin hava durumuna ilişkin açıklamasında ise şu bilgiler yer aldı: 

“11 Nisan 2022 Pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte kuzeybatı kesimlerden başlayarak hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (10-15 derece) azalması bekleniyor.”

Soğuyan havanın beraberinde yağmur ve kar getireceği belirtildi. Yurdun büyük bir bölümünde görülmesi beklenen yağışların zamanla kuzey iç ve doğu bölgelerde yüksek kesimler başta olmak üzere yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı kaydedildi.

17 Nisan’a kadar sürecek

Meteorolojinin uyarısında, soğuk hava dalgasının 11 Nisan sabah 09.00 ve 17 Nisan 2022 sabah 09.00 saatleri arasında etkili olacağı ifade edilirken, zirai don tehlikesiyle birlikte ulaşımda muhtemel aksaklıklar yaşanabileceği ifade edildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.