Meta'nın geliri yılın ilk çeyreğinde arttı

Meta'nın geliri yılın ilk çeyreğinde arttı

Meta'nın geliri, bu yılın ilk çeyreğinde 36,5 milyar dolara ulaştı.

Meta, ocak-mart dönemi bilançosunu açıkladı ve dikkate değer başarılar elde etti. Şirketin bu yılın ilk çeyreğindeki geliri geçen yılın aynı dönemine göre %27 artarak 36,5 milyar dolara ulaştı. Bu rakam, piyasa beklentilerini de aşarak 36,2 milyar dolarlık tahminleri geride bıraktı. Ayrıca, Meta'nın net karı da bu dönemde %117'lik bir artışla 12,4 milyar dolara yükseldi. Hisse başına kar da 2023'ün ilk çeyreğinde 2,20 dolardan 4,71 dolara yükseldi.

Meta'nın çalışan sayısında ise mart sonu itibarıyla %10'luk bir azalış görüldü ve bu rakam 69.329'a geriledi. Şirket, yılın ikinci çeyreğinde 36,5 ila 39 milyar dolar arasında gelir beklediğini duyurdu.

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, bu başarıların şirketin iyi bir başlangıç yaptığını gösterdiğini belirtti. Ayrıca, Meta AI'nın yeni sürümünün, yapay zeka alanında öncü bir adım olduğunu vurguladı ve şirketin uygulamalarında sağlıklı bir büyüme gözlemlediklerini dile getirdi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.