Mesrur Barzani İstanbul'da Erdoğan'la görüştü

Mesrur Barzani İstanbul'da Erdoğan'la görüştü

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani İstanbul'a gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü.

Irak'ın Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek üzere İstanbul'a geldi.

Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirilen görüşmede Erdoğan'a, MİT Başkanı Hakan Fidan eşlik etti.

İki yönetim arasındaki ilişkiler ve bölgesel meselelerin ele alındığı bildirilen görüşmede TSK'nin Irak'ta yürüttüğü sınır ötesi operasyonlar Irak doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırılmasının en önemli iki gündem maddesiydi. 

MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da görüşmede yer alması ve görüşmelerin Irak'ta Nisan'da başlatılacağına ilişkin olarak Kürdistan Bölgesi'nden sızan haberlerin ardından gelmesi bir sınır ötesi operasyon hazırlığının işareti olarak değerlendiriliyor. 

Şubat Başında da Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Ankara'yı ziyaret etmiş ve Erdoğan'la bir araya gelmişti. 

Program dışı görüşme, Türk Hava Kuvvetleri ve diğer güçlere bağlı savaş uçakları, İHA ve SİHA'ların katıldığı hava saldırılarının hemen ertesinde gerçekleşti ve görüşmeyle ilgili bir resmi açıklama yapılmadı.

Mesrur Barzani de 2019'da Ankara'da temaslarda bulunmuş, ziyarette Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüşmüştü.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum