Mersinli kadınlar: Şiddet artıyor

Mersinli kadınlar: Şiddet artıyor

Mersinli kadınlar, şiddete karşı başlattıkları eylem 10'uncu haftasını geride bırakırken, kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığına dikkat çekti.

MERSİN - Mersin Kadın Platformu'nun kadına yönelik şiddete karşı düzenlediği Perşembe eylemleri 10'uncu haftasını geride bıraktı.

Mersin Forum Havuz başında toplanan kadınlar, "Kadın cinayetleri politiktir. Adalet için sokaklardayız" pankartı açarak kadın cinayetlerinin son bulmasını istedi.

Ellerinde, "Tecavüzcü devletten, adalet beklenmez" ve "Erkek düzene itaat etmiyoruz" dövizleri taşıyan kadınlar, "Kadın cinayetleri politiktir" sloganı attı.

Platform adına konuşan Özlem Şen, kadına yönelik şiddetin ve katliamın her gün arttığına dikkat çekti.

Son bir hafta Mersin'de iki kadının daha katledildiğini belirten Şen, "Biz biliyoruz ki ataerkil sistem biz kadınlara her koldan saldırıyor" dedi. Kadına yönelik artan şiddet ve katliamların tek sebebinin Hükümetin politikaları olduğunun altını çizen Şen, "Artan cinayet ve şiddetin, tacizcilere ve tecavüzcülere caydırıcı ceza vermek yerine maruz kalan kadını suçlu gösteren politikalar" ifadesini kullandı. Yeni bir yaşamı kurmaya gitmenin yolunun Rosaların, Sakinelerin, Arinlerin yolu olduğunun altını çizen Şen, kadınların örgütlenerek mücadelelerini yükselteceğini belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.