Mersin’de gazeteye saldırı kınandı

Mersin’de gazeteye saldırı kınandı

MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe, Haberci Gazetesi'ne yönelik saldırıya tepki göstererek, gazetecilerin her dönem saldırıların hedefi olduğunu söyledi.

Mersin’de Haberci Gazetesi’ne yönelik Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grubun düzenlediği saldırıya ilişkin 18 kişi gözaltına alınırken, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC), saldırıya uğrayan gazete önünde basın açıklaması yaptı. MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe, kamuoyunun haber alma hakkı için zor şartlarda görev yapan gazetecilerin, her dönemde  baskılara, fiili veya sözlü saldırılara hedef olduklarına dikkat çekti. Tepe, “Ancak unutulmamalıdır ki, demokrasi farklı görüşlere tahammül etme rejimidir. Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz edilemez” diye konuştu.

'TAHAMMÜLSÜZLÜK'

Gazetelerin ve gazetecilerin hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barışın sağlanamayacağına işaret eden Tepe, “Düşüncelere olan tahammülsüzlük, karanlıkların aydınlıklara ulaşmasından korkanlar elinde kaleminden başka bir silahı olmayan gazetecileri tarihimizin her döneminde tehdit etmişlerdir. Hepimiz biliyoruz ki, basın demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır” ifadelerini kullandı.

'KINIYORUZ'

Gazeteye yapılan saldırıya tepki gösteren Tepe, iki gündür gazetenin önünde yaşananların kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi. Basına yönelik saldırıların direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılar olduğunu belirten Tepe, “Bu sadece Haberci Gazetesine değil Mersin’deki tüm basın kuruluşlarına ve gazetecilere yapılmış bir tehdit ve saldırıdır. Haberci Gazetesi’ne yapılan tehdit ve saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.