Mersin Limanı'nda 1 ton kokain ele geçirildi

Mersin Limanı'nda 1 ton kokain ele geçirildi

Panama'da yakalanan kokainin varış adresi olarak gösterilen Mersin Limanı'nda yapılan operasyonda 1 ton kokain yakalandı.

 Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Mersin Limanı'nda 1 ton kokain yakalandığı açıklandı. Gelişmeyi Twitter hesabından duyuran Ticaret Bakan Mehmet Muş "Ticaret Bakanlığımız Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Mersin Limanı'nda 1 ton kokain yakalandı. Bu yakalama, Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en büyük çaplı kokain yakalamasıdır. Bu başarılı operasyondan ötürü Gümrük Muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Orta Amerika ülkesi Panama'nın güvenlik güçleri,   6Mayıs'ta Ekvador’daki Bolivar Limanı’ndan, Mersin Limanı'na gelmek üzere yola çıkan bir gemideki bir konteynerde 616 paket kokain ele geçirildiğini açıklamıştı.  Konteynerin aktarma noktası olan Panama’nın PSA Limanı’nda arandığı ve kokainin konteynerdeki muz kutuları içinde saklanmış halde bulunduğu belirtilmişti. 

9 Haziran 2020’de ise Kolombiya polisi Buenaventura Limanı’nda yaklaşık 5 ton kokain yakalamıştı. Kolombiyalı yetkililer geminin varış noktasının İzmir olduğunu açıklamıştı. Sedat Peker de videolarında uyuşturucu trafiğiyle ilgili olarak Mehmet Ağar ve eski başbakanlardan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam yıldırım'ı suçlamıştı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.