Merkel Türkiye’ye geliyor

Merkel Türkiye’ye geliyor

Almanya Başbakanı Merkel'in 24 Ocak’ta Türkiye'ye geleceği açıklandı. Merkel, Erdoğan ile görüşmesinin yanı sıra ekonomi dünyası ve sivil toplum temsilcileriyle de bir araya gelecek.

Almanya Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 24 Ocak tarihinde Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıkladı.

Seibert, Merkel'in İsviçre'nin Davos kasabasında 21-24 Ocak tarihlerinde yapılacak olan Dünya Ekonomik Forumu'na katıldıktan sonra buradan İstanbul'a geçeceğini söyledi. Merkel, İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.

Merkel, Erdoğan ile birlikte Türk-Alman Üniversitesi'nin yeni kampüsünün açılışını yapacak. Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası'nın davetiyle ekonomi dünyası temsilcileriyle bir araya gelecek olan Merkel'in Türkiye'deki sivil toplum temsilcileriyle de buluşması planlanıyor.

Merkel-Erdoğan görüşmesinde sığınmacıların yanı sıra Suriye ve Libya konularının ele alınması bekleniyor. Irak ve İran'daki durumun yanı sıra Türkiye'nin Almanya'da okullar açma planı da görüşmede gündeme gelmesi beklenen diğer konular arasında yer alıyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.