Merkel duyurdu: Covid aşısı olmayanlara tam kapanma

Merkel duyurdu: Covid aşısı olmayanlara tam kapanma

Almanya Covid-19 aşısını olmayanlar için bir takım kısıtlamaları gündeme getirdi. Şansölye Merkel, önümüzdeki aylarda zorunlu aşı uygulamasının gelebileceğini duyurdu.

Almanya Covid-19 aşısını zorunlu hale getirmeyi tartışıyor. Aşı olmayanlara ise bir dizi kısıtlamalar gündemde.

Bugün resmen görev yerinden ayrılacak olan Almanya Başbakanı Angela Merkel, parlamentodaki tartışmaların ardından Şubat ayından itibaren aşı olma zorunluluğunun gelebileceğini duyurdu. Almanya, virüs yayılımının önüne geçmek için ulusal çapta 'aşısızlara sokağa çıkma yasağı' uygulayacak.

Aşısız Alman vatandaşları hayati olmayan mağazalara ve etkinliklere dahil olamayacak. Merkel, 'kültür ve eğlencenin sadece aşılılara ya da iyileşmiş kişilere açık olacağını' dile getirdi. Şansölye, eğer vakalar belli bir seviyeye ulaşırsa gece kulüplerinin de kapatılacağını duyurdu, durumun 'oldukça ciddi' olduğu konusunda uyardı.

Avrupa kıtasında kimi ülkeler pandemiyle mücadele doğrultusunda aşı uygulamasını zorunlu hale getirmeyi tartışıyor. Geçtiğimiz hafta Avusturya zorunlu aşı uygulamasını takvimine alan ilk ülke oldu. Yunanistan'da ise 60 yaş üzerine aşı zorunluluğu gündemde. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.