Mêrgezer Yaylası’nda dayanışma etkinliği

Mêrgezer Yaylası’nda dayanışma etkinliği

Yüksekova’ya bağlı Dağlıca (Oremar) bölgesi sakinleri tarafından düzenlenen etkinlik sabah saatlerinde başladı, etkinlik akşama kadar devam edecek.

Yüksekova’ya bağlı Mêrgezer Yaylası’nda toplumsal dayanışma amacıyla düzenlenen etkinlik sabah saatlerinde başladı.

db7a5afc-a580-4a96-819c-482937ce5d01.jpeg

Yüksekova Eski Belediye Başkanı ve kanaat önderi Nejdet Buldan’ın öncülük ettiği buluşmaya, daha önce Dağlıca (Oremar) ve çevre köylerinde yaşayıp şuanda çevre il ve ilçelerde ikamet eden çok sayıda kişi katıldı.

ab8b75a6-7fd8-4fb4-a856-7045fdb81a59.jpeg

Etkinlik alanında konuşan Buldan, “Daha önce bu bölgede koyun kırpma şenlikleri yapılıyordu. Bu kez, farklı yerlerde yaşayan dostlarımızı burada bir araya getirerek hem geçmişin izlerini hatırlatmak hem de bu alanı şenlendirmek istedik. Amacımız, birlik ve beraberlik içinde güzel bir gün geçirmek” dedi.

e7708b19-9170-4c8f-9cb0-e01e6239733b.jpeg

Gün boyunca sürecek etkinlikte yerel sanatçılar sahne alıyor, katılımcılar müzik eşliğinde sohbet ederek doğayla iç içe zaman geçiriyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum