Meral Akşener "Cumhurbaşkanı aday adayları"nın karşısına aday çıkaracak

Meral Akşener "Cumhurbaşkanı aday adayları"nın karşısına aday çıkaracak

İYİ Parti Meral Akşener'in "seçimlere tek tek girelim" çağrısının ardından Ankara ve İstanbul'da "Millet İttifakı" olarak belediye başkanlıkları için ittifak yaptığı Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun karşısına aday çıkaracağını açıkladı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul'da kendi adaylarını çıkartacaklarını söyledi. Zorlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında "Bunun hazırlık ve çabası içerisindeyiz. Çok kısa bir sürede bu hazırlıkları tamamladığımızda milletimizle bilgisini paylaşacağız" dedi.

Basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda Kürşad Zorlu, İYİ Parti'nin hafta sonu Afyon'da gerçekleştirdiği "Kocatepe buluşma[sının] milletimizin umutlarını yeşertti[ğini], siyasette yeniden güçlü bir başlangıcın fitilini ateşledi[ğini]" dile getirdikten sonra Genel Başkanı Meral Akşener'in Afyon'da tüm siyasi parti genel başkanlarına "yerel seçimlere ayrı ayrı girelim" çağrısına yönelik olarak MHP Genel Başkanı Bahçeli'den gelen "Ayrı ayrı seçime girme" çağrısının bizim nazarımızda ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. Seçime ayrı girmek isteyenlerin elinden tutan, önüne geçen de yoktur" cevabını değerlendirdi.

Kürşad Zorlu: "İttifak halkı düşmanlaştırıyor, işbirliği yapalım"

Zorlu, "Genel Başkanımızın bu çağrısı tüm siyasi partilere yapıldı. Bu konuyla ilgili Sayın Erdoğan'ın da açıklama yapmasını bekliyoruz. Bu çağrının özünde Türk milletinin yaşadığı sorunları aşabilmek gayesi var." dedi.

AKP'nin "devlet kaynaklarının hoyratça kullanılması" amacıyla yerel seçimlerde "yüzde 50+1 zorunluluğu olmamasına rağmen, zorla sayısal çoğunluk dayatması" getirerek "insanları düşmanlaştırdığını" iddia eden Zorlu kendi önerilerinin seçimlere ittifakla girmek yerine  "işbirliği"  yapmaya dayandığını söyledi ve AKP'nin değil CHP'nin yönetiminde bulunan İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlıkları için "kendi adaylarını çıkartacaklarını" açıkladı.

"İstanbul ve Ankara'da kendi adayımızı çıkaracağız"

Zorlu habercilerin "İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın karşısına aday mı çıkaracaksınız?" sorusuna yanıt olarak "2019 seçimlerindeki göreli başarının ortaya çıkışında İyi Partinin büyük bir çabası oldu. Bu iş birliği zaten bizim teklifimizdi. Biz o zaman sorumluluktan, milletimizin talebinden kaçmadık ve bugünkü görüntü ortaya çıktı."dedikten sonra, "bugün bazı siyasi partiler[in] İstanbul ve Ankara'da bazı hedefleri olduğu için bu konuyu köpürt[tüklerini] ve gündeme getirilmesini, gündemde kalmasını ist[ediklerini]" söyledi. "Ama biz çok net bir şey koyduk ortaya; biz kendi adaylarımızı çıkaracağız. Bunun hazırlıkları içerisindeyiz."

Millet İttifakı dağıldı

2019 yerel seçimlerine "Millet İttifakı" olarak giren 6 partili ittifakın son bulduğu 1 Haziran'da İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz tarafından açıklanmıştı. Poyraz, "Tüm ittifaklar seçim ittifakıdır, seçim bittiği zaman tüm ittifaklar ortadan kalkar. Yani 14 Mayıs genel seçimleri bitti, ittifak tamamlandı" demiş ve "28 Mayıs itibarıyla da bu ittifak bitmiştir." açıklamasında  bulunmuştu

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de 26 Ağustos'ta Afyon'da yaptığı açıklamada ad vermeden Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırmış, "Ne yazık ki nefsinin esiri olanlarla uğraştık. Ne yazık ki önce şahsım, önce ben diyenlerle uğraştık. Ne yazık ki koltuğundan başka bir şey düşünmeyenlerle uğraştık. Olduramadık. 2023 seçimlerindeki yenilgiye engel olamadık." demiş ardından "Televizyonlara çıkıp yüzsüz yüzsüz, sıkılmadan, utanmadan seçimin faturasını bize yüklemeye kalkıştılar." demişti. 

Akşener, yaptıklarının "[...] hatalarından ders almış muhalefet olarak milletimizin huzuruna çıkmak" olduğunu söyleyerek eski ittifak bileşenlerini suçlamıştı: "İYİ Parti'yi ve beni günah keçisi yapmaya kalktılar. Hakikati bilenler tek kelam etmedi. Bunlara şaşırmadım ama bunların hepsi midemi bulandırdı. Bu sessizliği sürdürmek mümkün değil artık." 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.