Merakla beklenen Putin-Biden zirvesinden ilk kareler

Merakla beklenen Putin-Biden zirvesinden ilk kareler

ABD Başkanı Biden ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in ikili görüşmesi başladı. Cenevre'de buluşan liderler samimi pozlar verse de, görüşme iki ülke ilişkilerinin dibe vurduğu bir dönemde gerçekleşiyor.

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in merakla beklenen ikili zirvesi başladı. İki lider, İsviçre'nin Cenevre kentinde 18'inci yüzyıldan kalan kalma Villa La Grange'daki görüşmeye girerken basına samimi pozlar verdi.

Putin ilk açıklamasında "Bu görüşmenin yapıcı geçmesini umuyorum" dedi; "Sayın Başkan, bugün buluşmak için inisiyatif almanız konusunda size teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu. Biden ise işbirliği ve karşılıklı çıkar alanlarını belirlemeye çalışacaklarını söyleyerek, "Yüz yüze görüşmek her zaman daha iyidir" dedi.

Bununla birlikte zirve, iki tarafın da ilişkilerin 'dibe vurduğunu' açıkça dile getirdiği ve birbirlerinin başkentlerinde büyükelçi bulundurmadıkları bir dönemde, NATO ile G7 zirvelerinde Rusya'nın sertçe eleştirilmesinin de hemen ardından geliyor.

Zirve, Putin ile Biden'ın ilk yüz yüze buluşması olma özelliğini taşıyor. Cenevre ise 1985'ten sonra ilk kez bir ABD-Rusya zirvesine ev sahipliği yapıyor.

Kremlin'den yapılan açıklamada, görüşmenin 4-5 saat sürmesinin beklendiği belirtilmişti. Açıklamada, iki taraf arasında bir anlaşma sağlanmasının beklenmediği vurgulanmıştı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.