Menüsü Kürtçe olmayan restoranlar kapatılacak

Menüsü Kürtçe olmayan restoranlar kapatılacak

Irak'ın Kürdistan Bölgesinde bulunan Erbil (Hewlêr) Merkez Kaymakamlığına bağlı ekipler, restoranlara yönelik denetimler kapsamında fiyat ve temizlik kontrolü yaptı. Menüsü Kürtçe olmayan restoranların kapatılacağını duyuruldu.

Erbil Kaymakamlığı kent genelinde restoran, kafe ve yemekhanelerin denetlenmesi amacıyla sıkı bir çalışma başlattı. Ekiplerin temizlik ve fiyat kontrolü yaptığı restoranlardan standartlara uymayan bazıları kapatıldı. 

Rûdaw’a konuşan Erbil Kaymakamı Nebez Abdulhamit, “İnsanlar restoranlara gittiklerinde hem temiz ve sağlıklı yemek yiyebilsin, hem de fiyat ve kaliteden razı olsun istiyoruz. Bu amaçla ekiplerimiz devamlı denetim yapacak” dedi. 

Restoran, kafe ve yemekhanelerde temizlik, hijyen, fiyat ve kaliteye önem verdiklerini vurgulayan Abdulhamit, ölçü olarak da menü kateloglarının Kürtçe olmasını önemsediklerini söyledi. 

Abdulhamit, “Türm restoranlara menülerinin Kürtçe olması zorunluluğu getiriyoruz, buna uymayan yerler kapatılacaktır. Bizim için restoranların nerede olduğu ve kime ait olduğu önemli değil” diye konuştu. 

Erbil Kaymakamı, geçtiğimiz hafta yapılan denetimler sonucunda standartlara ve şartlara uymayan bazı restoran ve lokantaların kapatıldığını, bazılarının da cezalandırıldığını aktardı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum