Memur ve emekli zam farkı belli oldu

Memur ve emekli zam farkı belli oldu

TÜİK'in haziran ayı enflasyon verisini açıklamasıyla birlikte memur ve emekliler için oluşan zam farkı belli oldu. Enflasyon nedeniyle enflasyon farkının üzerine 'refah payı' da eklenecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi veriye göre, enflasyon haziranda aylık bazda yüzde 3,92 arttı.

Buna göre memur ve memur emeklisinin enflasyon farkı, yüzde 6'lık toplu iş sözleşmesi zammıyla birlikte yüzde 17,05 oldu.

SSK ve Bağ-Kur emeklisi içinse 6 aylık enflasyon farkı yüzde 19,18 şeklinde gerçekleşti. Zam oranları, 6 aylık enflasyona ek olarak refah payı ile belirlenecek.

Memurlara bu yılın ikinci 6 ayı için, yüzde 6 zam ve enflasyon farkı verilecek. Memurlar yüzde 6'lık sözleşme zammına ek olarak yüzde 11.77'lik enflasyon farkı alacak. Böylece memur ve memur emeklileri yüzde 17.55'lik zamma hak kazandı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 ayda bir enflasyon oranında zam alıyor. 6 aylık enflasyon yüzde 19.77 olarak gerçekleşti. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19.77 zam alacak.

Memur ve emeklilerin kesin zam oranı refah payı eklenmesinin ardından belli olacak.

Memur ve emeklilerin maaş zamlarına ilşikin kanun teklifi bugün Meclis'e sunulacak. Memur ve memur emeklilerine sözleşme ve enflasyon farkına ek olarak refah payı verilecek. Teklifle en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek.

İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına da refah payı eklenecek. Emeklilere kademeli artış bekleniyor. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.