Memur-Sen adıyla dolandırıcılık: Instagram kayıtsız kalıyor

Memur-Sen adıyla dolandırıcılık: Instagram kayıtsız kalıyor

Dolandırıcılar, Instagram’da Memur-Sen’in adıyla kullanıcıların hesaplarını ele geçiriyor. Memur-Sen'den bir yetkili böyle 10-15 site olduğunu belirterek Instagram'ı kayıtsız kalmakla suçladı.

 Sosyal medya kullanımının artmasıyla beraber yaşanan dolandırıcılık vakalarına bir yenisi eklendi. Dolandırıcılar Memur-Sen’in ismini kullanarak vatandaşların sosyal medya hesaplarını ele geçirmeye çalışıyor. 

Yeniçağ'ın haberine göre, dolandırıcılar Instagram'da genellikle biyografisinde öğretmen olduğu yazan sahte hesaplarla kullanıcılara mesaj gönderiyor. Mesajda, @memursensikayet sayfasının biyografi kısmında bulunan resmi şikayet sitesinde hakkınızda bir şikayet bulunduğu bildiriliyor.

Şikayetin neyle ilgili olduğunu sormanız durumunda ise size şikayet sitesinden alındığı kanısına varacağınız bir ekran görüntüsü gönderiliyor.

Ekran görüntüsünde, kullanıcıyı şikayet ettiği belirtilen hesabın mesajında, “Merhaba …….isimli hesabın kocam ile konuşmalarını yakaladım. Evli bir adam ile görüşmek nasıl bir ahlaktır. Bu kadının elinde kocama dair görüntüler var. Bu görüntüler ile bizi tehdit etmektedir. Şikayet eder misiniz lütfen…” ifadeleri yer alıyor.

Kullanıcıya Instagram hesabından mesaj atan kişiye bu şahısla ilgili bir soru yöneltildiğinde ise kişileri ısrarla biyografi kısmında yer alan siteye yönlendiriyor.

Kendisiyle ilgili binlerce beğeni ve görüntüleme alan böyle bir iftiranın atıldığını düşünen mağdur ise biyografideki linke tıkladığında https://memursensikayet.com/giris/ adlı siteye yönlendiriliyor.

MAĞDUR YAKINLARINDAN PARA İSTENİYOR

Mağdur hakkındaki şikayetleri görmek için 'Instagram kullanıcı adını' ve 'şifresini' yazdığında ise hesabı dolandırıcılar tarafından ele geçiriliyor. Ele geçirilen bu hesaplar aracılığıyla ise mağdurların yakınlarından para istenerek dolandırıcılık gerçekleşiyor. Konuyla ilgili konuşan Memur-Sen yetkilisi ise buna benzer 10-15 sitenin olduğunu, bunların birçoğunu yasal yollara başvurarak kapattırdıklarını söyledi. Yetkili, Instagram’ın böyle konularda ağır hareket etmesi ve kayıtsız davranışı nedeniyle bu durumla başa çıkamadıklarını da ifade etti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.