Memur maaşına 2022 için yüzde 5+7 zam

Memur maaşına 2022 için yüzde 5+7 zam

Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, hükümetin memur maaşları için önerdiği zam teklifine imzayı attı. Memur ve memur emeklisi maaşlarına önümüzdeki yıl yüzde 5+7 zam yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplu sözleşme görüşmelerini sürdürdüğü Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen'le bir araya gelerek, memur maaşlarına yapılan zam oranını açıkladı. Saat 14.30'da yapılacağı duyurulan ortak basın toplantısı, yaklaşık birbuçuk saatlik gecikmeyle 15.50'de yapıldı.

Bilgin konuşmasında zam oranını açıklamadan uzun uzadıya Türkiye ve dünya konjonktürüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplu sözleşmeye ilişkinse şunları söyledi:

"Sendikalarla uzlaşmak, toplu pazarlık yapmak kolay bir iş değil. Genel hususlarda büyük bir uzlaşmayla buraya geldik, Memur-Sen ailesine teşekkür ediyorum. Yaptığımız sözleşmenin kıymetini bilmemiz için, hangi şartlarda imzalandığını asla gözden kaçırmamamız lazım; bütün dünyanın salgınla boğuştuğu bir ortamda uzlaşmaya vardık. Enflasyon altında çalışanlarımızı, yurttaşlarımızı ezdirmeyeceğiz. 2022'nin ilk yarısı için yüzde 5 artı enflasyon farkı, ikinci yarısı için yüzde 7 artı enflasyon farkı oranında maaş zammı önerdik. 2023 içinse yüzde 8 artı 6 zam teklif ettik."

TALEPLER NELERDİ?

Yaklaşık 6,5 milyon memur ve memur emeklisinin aylıklarına gelecek iki yılda yapılacak zam miktarının belirlendiği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine 2 Ağustos'ta başlanmıştı. Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen toplu sözleşme masasına, taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022'de yüzde 21, 2023'te yüzde 17 ve iki yılda yüzde 6 refah payı artışı talebiyle oturmuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.