Melih Gökçek: Mansur Yavaş’ın başarısını tebrik ediyorum

Melih Gökçek: Mansur Yavaş’ın başarısını tebrik ediyorum

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Sayın Mansur Yavaş’ın başarısını tebrik ediyorum" dedi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerini Twitter hesabından paylaştı.

Cumhur İttifakı’nın oy oranının yüzde 51,6 olduğuna dikkat çeken Melih Gökçek, “Milletimiz Cumhur İttifakına son Cumhurbaşkanlığı seçimindeki gibi %51,6 oy vermiştir. Yani Cumhurbaşkanlığı Sistemini ve Sayın Cumhurbaşkanının görevine devamını onaylamıştır” ifadelerini kullandı.

‘ANKARA VE İSTANBUL’DA AK PARTİ VE MHP’NİN İSTEMEDİĞİ BİR KARAR VERİLEMEZ’

AK Parti’nin İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerini az bir farkla kaybettiğini belirten Gökçek, iki ilde de ilçelerin çoğunu Cumhur İttifakı’nın kazandığını hatırlattı ve şöyle devam etti:

“Gerek Ankara’lılar, gerekse İstanbul’lular Ankara’da 25 ilçenin 22’sini Cumhur İttifakına, İstanbul’da 39 ilçenin 25 tanesini Cumhur İttifakına vermiştir. 2019 seçimlerinde Ankara ilçe belediyelerinde Millet İttifakına verilen toplam oy 1.429.809’dur. Buna karşın Cumhur İttifakına verilen oy 1.625.941’dir. Arada net %12’lik fark vardır. yani rakamsal olarak Ankara’da zafer %12 farkla Cumhur İttifakınındır. Ankara’da ve İstanbul’da belediye başkanları AK Parti ve MHP ittifakının istemediği hiçbir konuda karar veremez. Yani bir başka değişle, Ankara’nın yönetimi AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti tarafından müşterek yapılacaktır.”

‘5 SEÇİMDE ANKARA’YI SOLA TESLİM ETMEDİM’

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ı tebrik eden Gökçek, “Seçimlerde kaybetmekte var. Kazanmakta var. Sayın Mansur Yavaş’ın başarısını tebrik ediyorum” dedi.

“Ama twit alemi; ‘Ankara’da Melih gökçek’i mağlup ettik’ diyerek bana twit atmasın” diyen Gökçek, “Ben 5 defa Ankara seçimlerine girdim, 5’inde de Allah’ın lutfu, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Ankara’lıların desteği ile Ankara’yı sola teslim etmedim. Bu konuda Twitter’daki sol kesimin zafer nidaları atıp, ‘Melih Gökçek’i Ankara’da yendik.’ deme hakkı yoktur” ifadelerini kullandı

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.