Meksika'da Covid-19 hastalarının yüzde 97'si aşısız

Meksika'da Covid-19 hastalarının yüzde 97'si aşısız

Meksika'da Covid-19 nedeniyle hastaneye yatanların yüzde 97'sinin aşısız olduğu belirtildi. Öte yandan, İngiltere'de yapılan araştırmada iki doz aşının Delta riskini yarı yarıya düşürdüğü kaydedildi.

Nüfusunun yüzde 20'sini korona virüsüne karşı aşılayan Meksika'da, hastanede Covid-19 nedeniyle tedavi görenlerin yüzde 97'sinin aşı yaptırmayan kişiler olduğu belirtildi. Sağlık Bakan Yardımcısı Hugo López-Gatell, "Bugün hastanede yatan kişilerin yüzde 97'si aşılanmadı" dedi.

48 milyondan fazla insanın Covid-19'a karşı en az bir doz aşı yaptırdığını söyleyen López-Gatell, "Aşı olmak çok önemli. Herkesi aşı yaptırmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı. Covid-19 kaynaklı en fazla ölümün yaşandığı dördüncü ülke olan Meksika'da, toplam ölü sayısı 241 bini aştı. Vaka sayısı ise 2 milyon 880 bin 409'a çıktı.

İKİ DOZ AŞI DELTA RİSKİNİ YARI YARIYA AZALTIYOR

Öte yandan, İngiltere'de yapılan bir araştırmada iki doz aşının Delta varyantına yakalanma riskini yarı yarıya azalttığı tespit edildi. 98 bin kişiyle yürütülen çalışmada, Covid-19'a karşı iki doz aşının ardından Delta varyantıyla enfekte olan kişilerin yüzde 40'ının ise semptom göstermediği kaydedildi.

Imperial College London tarafından gerçekleştirilen REACT isimli programı yürüten Paul Elliot, "Bu veriler, iki doz aşının enfeksiyona karşı iyi koruma sağladığını gösteren bulgularımızı pekiştiriyor. Ancak hiçbir aşının yüzde 100 etkili olmadığını ve iki dozu yaptıranların da Covid-19'a yakalanabileceğini biliyoruz" dedi. Elliot, salgın kısıtlamaları hafifletilirken, enfeksiyon oranlarını azaltmak için 'dikkatli davranılması' gerektiğini söyledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.