Mehmet bebek jeneratörsüzlükten mi öldü?

Mehmet bebek jeneratörsüzlükten mi öldü?

İki aylık Mehmet Gökalp Demir, kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyata alınacağı gün hastanenin jeneratörü bozuldu. Ameliyat pazartesi gününe ertelendi. Ancak Mehmet bebek, pazartesi sabahı ameliyata dahi giremeden öldü.

İzmir’de kalp rahatsızlığı nedeniyle Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan iki aylık Mehmet Gökalp Demir’in hayatını kaybetmesi üzerine, baba Mehmet Demir olayla ilgili suç duyurusunda bulunurken, Sağlık Bakanlığı olayı araştırıp bebeğin ölümünde bir ihmal olup olmadığını inceliyor.

İddiaya göre hastanedeki jeneratörün bozuk olması nedeniyle ameliyat zamanında yapılamayınca Mehmet bebek hayata gözlerini yumdu. Konunun ayrıntılarını SES İzmir Şube Başkanı Fatih Sürenkök ile konuştuk.

‘BU YÜZDEN ÖLDÜ DİYEMEYİZ’

Daha önce de İzmir’de bir hastanede jeneratör yanması yaşandığını ve o olay için de Tabip Odası olarak bir açıklama yaptıklarını ifade eden Dr. Fatih Sürenkök, konu ile ilgili olarak şunları söylüyor:

”Sıcaklarla birlikte jeneratöre yüklenilmesiyle birlikte bu sıkıntılar hep yaşanılagelen bir olay. Hastanelerde her odayı lüksleştirmek için inanılmaz paralar harcayan yönetimin mutlaka jeneratör hatasını sıfıra indirecek bir sistem kurması gerekir. Ancak bu olayda daha önce hastanın anjiyosunu yapmış olan hekim arkadaşımızla yapılan görüşmede Mehmet bebeğin hastaneye getirildiğinde genel durumunun oldukça kötü olduğu ve hastaneye geç getirildiği bilgisi bize ulaştı. Ameliyat olsa da yaşaması mümkün olur muydu, olmaz mıydı, bu bir soru işareti. Yani ‘iki gün gecikme nedeniyle ameliyat olamadığı için ölmüş olduğu’ cümlesi, doğru bir cümle değil. Kanamalı hasta olur, ameliyat edemezseniz. Kanamadan kaybedersiniz. O zaman bunu söyleyebilirsiniz. Bu olayda hastaya bir tedavi uygulanırken, yani ameliyat esnasında böyle bir şey yaşansa bunu kabul edebilirdik; ancak hastalığı düşündüğümüz zaman ‘bu yüzden öldü’ diyemeyiz. Ki zaten ciddi bir gecikme yaşanmış hastaneye getirilmesinde.”

‘BÖYLE SUÇLAYICI BİR BAŞLIK ATMAK DOĞRU DEĞİL’

Fatih Sürenkök, hastanelerdeki jeneratörlerin hataya yer vermeyecek şekilde yedeklenmesinin gerektiğini vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti: “Ancak özel olarak bu hastayı düşündüğümüz zaman, jeneratörün olmaması bu hastanın ölüm nedeni, diyebilmek için mutlaka olayı araştırmak ve bilirkişi incelemesi yapmak gerekir. Sonuçta ortada bir ölüm ve bir gazete haberi var. Hekim kusuru var mı, incelenmesi gerekir. Jeneratör olayı önemli bir olay ancak bu bebeğin olayında gazete haberlerinde böyle suçlayıcı bir başlık atmak doğru değil.”

(Duvar)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.