Mednuçe test yayınına başladı

Mednuçe test yayınına başladı

Kürt medya dünyasına yeni katılan haber kalanı Mednuçe test yayınına başladı.

Kürt medya dünyasına yeni bir TV kanalı daha katıldı. Haber kanalı Mednuçe test yayınına başladı. "Med Nuçe, Denge Mezopotamya-Mednuçe Mezopotamya'nın sesi" sloganıyla Kürtçe'nin Kurmanci, Sorani ve Kurmanckî lehçelerinin yanı sıra, Türkçe, İngilizce, Fransızca dillerinde yayın yapacak olan haber kanalı Mednuçe, Hotbird 13 uydusu üzerinden yayın yapacak. Her saat başı aktüel ve analiz programları ile Kürt coğrafyası ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyadaki gelişmeleri izleyiciye ulaştıracak olan televizyonun yayın akışında kadın bültenleri ve panelleri ile ekoloji ve edebiyat programları da yer alacak.

Televizyonun yayın yapacağı uydu bilgileri şöyle: 

Hotbird 13 (13 Derece doğu)

FREKANS: 11642 h

SYMBOLRATE: 27500


MMC, Nuçe TV ve Roj Tv yayınlarını 19 Ağustos'ta durdurmuştu

Türkiye'nin siyasi baskıları sonucu Danimarka yargısı, tarafından yayın ruhsatları bu ülkede bulunan Mezopotamya Brodcasting Şirketi'ne bağlı Kürt televizyonları MMC, Nuçe TV ve yayınları daha önceden durdurulan Roj TV'nin yayın lisanslarını 3 Temmuz'da verdiği kararla iptal etmişti. Kürt televizyonlarına bu kararın yanında yaklaşık 10 milyon Danimarka Kron'u para cezası da verildi. Mahkemenin televizyon yayınları ile ilgili vermiş olduğu lisans iptali ve 10 milyon Kron gibi astronomik para cezası sonucu söz konusu Kürt TV'leri, ticari işlemlerini sürdüremez duruma geldiklerini belirterek, iflas bildiriminde bulundu. Alınan bu karar doğrultusunda Nuçe TV ile müzik kanalı MMC, 19 Ağustos'ta yayınlarını durdurmuştu. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.