Meclis’te siyasi parti sayısı 7’ye yükseldi

Meclis’te siyasi parti sayısı 7’ye yükseldi

CHP listelerinden seçilen 2 milletvekili Saadet Partisi'ne, AK Parti listelerinden seçilen BBP Genel Başkanı da kendi partisine geçince 5 partili TBMM açıldığı gün temsil edilen parti sayısı 7'ye yükseldi.

CHP listelerinden İstanbul Milletvekili seçilen Cihangir İslam ve Konya Milletvekili seçilen Abdulkadir Karaduman Saadet Partisi’ne geçti. AK Parti listelerinden Ankara Milletvekili seçilen Mustafa Destici de BBP’ye geçti.

Yüksek Seçim Kurulu’nun 24 Haziran seçim sonuçlarına göre Meclis’e AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti girmeye hak kazandı. Böylece 5 partili bir parlamento oluştu. Ancak 3 milletvekili kayıt yaptırdıktan sonra kendi partilerine geçmek için Meclis’e başvurdu. Başvurunun ardından Meclis’te 7 siyasi parti yer almış oldu.

İYİ Parti listesinden Meclis’e giren Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise İYİ Parti milletvekili olarak yemin etti. (DUVAR)

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.