Meclis’te ‘Salihe Aydeniz’ gerginliği: Basın komisyona alınmadı

Meclis’te ‘Salihe Aydeniz’ gerginliği: Basın komisyona alınmadı

TBMM’de Salihe Aydeniz’in dokunulmazlık dosyasının görüşmelerinde basın salondan çıkarıldı. HDP’li Beştaş, “Basının dışarı çıkarılması kesinlikle keyfiyettir, Faşizmin bir görüntüsüdür" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz’in dokunulmazlık fezlekesinin TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’ndaki görüşmeleri başladı.

Görüşmeler sırasında TBMM Karma Komisyon Başkanı Abdullah Güler tarafından basın mensuplarının salondan çıkarılması nedeniyle kısa süreli gerginlik yaşandı.

‘BASININ DIŞARI ÇIKARILMASI KESİNLİKLE KEYFİYETTİR, FAŞİZMİN BİR GÖRÜNTÜSÜDÜR’

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Anayasa Adalet Karma Komisyonu görüşmeleri öncesi gazetecilerin salondan dışarı çıkartılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Beştaş, “Komisyon toplantısı başlayamadı. Komisyon ve divanı, üyelere sormadan basını dışarı davet etti. Bir kere bu hukuka, teamüllere aykırıdır. Saliha Aydeniz vekilimiz hakkında bütün basın yayın organlarında özellikle yandaş medyada dosya gizli olmasına rağmen çok geniş bir şekilde servis yapılıyor. Dosyanın ayrıntıları kamuoyu ile paylaşılıyor. Bugün burada komisyon başkanı “dosya gizli” diyerek, basına kapattığını söyledi. Bir kere bu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de bile hukukun bittiğinin resmidir” ifadelerine yer vererek şunları söyledi:

“İddialar hem de yalan, asılsız, keyfi ve tek taraflı bir şekilde basına servis edilecek ama savunmanın sözü kamuoyunda gizlenecek. AKP-MHP iktidarının bize dayattığı hukuksuzluğun, totaliter rejimin son resimlerinden bir tanesini daha gördük. Daha komisyon 26 Temmuz’da toplanacağını tebliğ etmeden basın yayın organlarında, manşetlerde toplantı yapılacağı duyuruldu. Bu da bu kararın ne Meclis’te ne komisyonda ne de milletvekillerinin arasında verilmediğini, başka yerlerde başka masalarda bu kararın verildiğini ilan etmiş oldu. Basının dışarı çıkarılması kesinlikle keyfiyettir. Faşizmin bir görüntüsüdür. Biz iddiaların bu kadar servis edildiği bir ortamda savunmanın kamuoyuna gizlenmesinin büyük korkuları olduğunu ve korktuklarını biliyoruz. Danışmanların çıkarılmasına dair tartışma başlatıldı. Komisyon İç Tüzük’e aykırı işlem yapıyor. Bugün burada İç Tüzük hükümlerinin uygulanması için sonuna kadar mücadele edeceğiz.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.