Meclis'te çıplak arama tartışması: 'Her kadın onurludur'

Meclis'te çıplak arama tartışması: 'Her kadın onurludur'

Cezaevlerinde uygulanan “çıplak arama” bir kez daha Meclis Genel Kurulu’nda tartışma konusu oldu.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, tutuklanan Hakkari Belediye Eşbaşkanı Dilek Hatipoğlu’nun çıplak aramaya maruz kaldığını ve darp edildiğini anlattı. Beştaş bu uygulamanın sona ermesini, buna imkan tanıyan yönetmeliğin iptalini istedi.

Kanun görüşmeleri sırasında söz alan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da bu uygulamaya maruz kalan kişilerle ilgili örnekler verdi, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’den özür beklediğini söyledi.

'BİLİYORUZ Kİ SİZE BİR AFERİN GELDİ'

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, çıplak arama tartışmaları üzerinden kendisinin hedef gösterilerek, “Bir sürü başörtülü kadına bu iğrençlik yapılıyor ve Özlem Zengin, başörtülü bir kadın, başörtülü Grup Başkanvekili buna müsaade ediyor” denilmeye çalışıldığını ileri sürdü.

Uşak'taki çıplak arama iddialarının gerçek olmadığının ortaya çıktığını söyleyen Zengin, suç duyurularının yapıldığının hatırlatılması üzerine, “Suç duyurusu olaydan hemen sonra olur, bir kadını çıplak arayacaksın, bu kadın buna eğer maruz kalıyorsa dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu, kurgusal bir harekettir ve biliyoruz ki size bir 'Aferin' geldi. Hapisteki bu çıplaklıkla alakalı mevzuyu başlatan FETÖ'cü kadınlara bekledikleri yerden bir takdirname geldi” dedi.

'SENİ FETÖ'CÜ SENİ'

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş Zengin’in sözlerine hak ve hukuk meselesinde ayrım olamayacağını belirterek itiraz etti, “FETÖ'cü” suçlamasını reddetti. Beştaş, "Onurlu kadın, iffetli kadın bir yıl beklemez" sözünü çok talihsiz buluyorum” derken Zengin, “Aynen söylüyorum” karşılığını verdi. Beştaş bunun üzerine, “Ben kadınların "iffetli kadın" ve "onurlu kadın" diye ayrılmasını asla kabul etmiyorum. Her kadın onurludur, her kadın iffetlidir, iffet bana sana göre değişmez, bunu reddediyorum” dedi.

İsmi üzerinden kampanya yürütüldüğünü ileri süren Zengin “Buradan ilan ediyorum, benim adımı ağzına almasın; gitsin kendi FETÖ'cü arkadaşlarının adını ağzına alsın, FETÖ'cü adamlarla uğraşsın. Seni FETÖ'cü seni!” dedi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.