Meclis'e sunuldu: Stokçulukta en düşük ceza 100, en yüksek 2 milyon TL olacak

Meclis'e sunuldu: Stokçulukta en düşük ceza 100, en yüksek 2 milyon TL olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın stokçuluk yapanlara verilen cezalarda artış olacağı sözlerinin ardından adım atıldı. En düşük ceza 50 binden 100 bine, en yüksek ise 500 binden 2 Milyon TL'ye çıkarılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın stokçuluk cezasının artırılacağını açıklaması üzerine harekete geçen AK Parti, hazırladığı kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu.

6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunda değişiklik öngören teklife göre, “Piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunan üretici, tedarikçi ve perakende işletmelere” verilecek cezalar 50 bin ila 500 bin TL’den, 100 bin lira ile 2 milyon lira arasına çıkarılacak.
Teklife göre alt-üst limiti yeniden belirlenen cezalar yeni yılda uygulanmaya başlanacak. Meclis Başkanlığı'na sunulan teklifin bu hafta komisyonda görüşülmesi, ardından bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Genel Kurul'da ele alınması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Döviz kurunda yaşanan artışın ardından piyasada ortaya çıkan yüksek fiyatı “fırsatçılara” bağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda çalışma yapılacağını işaret ederek, "Stokçuların üzerine ciddi manada gideceğiz. Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız" demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından cezaların arttırılması için AK Parti harekete geçti ve kanun teklifi hazırladı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum