Meclis yeni yasama yılına başladı

Meclis yeni yasama yılına başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 26'ncı Dönem 3'üncü Yasama Yılı başladı. Konuşma yapmak üzere Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan da Meclis'e geldi.

Meclis’te yeni yasama dönemi, Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreniyle başladı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM başkanvekilleri, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, CHP ve MHP grup başkanvekilleri ve milletvekillerinin katıldığı törende, anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı tarafından resmi törenle karşılanan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan da Meclis’in açılış oturumuna katıldı.

Saat 14.00’te toplanan Genel Kurul’da milletvekilleri sıralarına konulan saksı çiçekleriyle karşılandı.

HDP SIRALARI BOŞ KALDI

Tutuklu milletvekillerine dikkat çekmek için aynı saatlerde Edirne Cezaevi önünde bulunan HDP milletvekilleri nedeniyle HDP grubu sıraları boştu.

AK Parti ve MHP milletvekilleri ise tam kadro katıldı.

Meclis Genel Kurulu’na ilk olarak muhalefet liderleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geldi.

Başbakan Binali Yıldırım ise tam Genel Kurul başlama saatinde Genel Kurul salonunda yer aldı. Yıldırım ayakta alkışlanarak karşılandı.

SAYGI DURUŞU VE FATİHA OKUNDU

Meclis Başkanı İsmail Kahraman Genel Kurul’u açtıktan sonra milletvekillerini saygı duruşu ve Fatiha okumaya çağırdı. Saygı duruşunun ardından açılış konuşması yapıldı.

Birleşimi açan Kahraman konuşmasında özetle şunları söyledi:

CİHAT RUHUYLA ÇALIŞTILAR: Milletvekilleri donanımlı ve saygın kişilerdir. İçinde bulunduğumuz  26. dönemde 507 milletvekilimizin akademik kariyer yaptığını görmekteyiz. Ankara semalarında top sesleri yankılanırken tam bir cihat ruhu ile aylarca çalıştılar. Ülkemiz emperyalist güçlerin uşağı olan FETÖ eliyle darbe girişimine maruz kaldı. Darbenin önlenmesinin lideri halkımızı direnişe çağıran muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Mankurt kafalı FETÖ’cü teröristlere karşı ay yıldızlı bayrağımız altında birleşen necip milletimize tekrar teşekkür ediyorum.

YÜKLÜ BİR DÖNEM BEKLİYOR: TBMM’nin açılışından günümüze kadar geçen 97 yıllık sürede 65 hükümet kurulmuştur. Bir hükümetin ömrü ortalama 1.5 yıl olabilmiştir. Ülkemiz bütün ekonomik ve sosyal atılımlarını uzun soluklu hükümetler döneminde gerçekleştirdi. İçinde bulunduğumuz bina TBMM’nin 3. binasıdır. Temeli 26 Ekim 1938’de atılmıştır. Bu dönemde meclisimizi yüklü bir dönem beklemektedir. Ahtapotlar güçlü Türkiye yürüyüşümüzden bizi alıkoyamayacaklardır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.