Meclis Başkanı Şentop: Artık eski dünya yok, tabii eski Türkiye de yok

Meclis Başkanı Şentop: Artık eski dünya yok, tabii eski Türkiye de yok

TBMM Başkanı Şentop Viyana'da konuştu: Artık alınan kararlara tabi olan bir Türkiye değil, kendi çıkarlarını önceleyen, kendisini uluslararası aktörler arasında birinci sınıf gören bir Türkiye var.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Avusturya temasları kapsamında Viyana Yunus Emre Enstitüsü’nde Türk STK temsilcileriyle bir araya geldi. 

Programda konuşma yapan Şentop, "Türkiye’nin son 15-20 yılda sürdürdüğü insani dış politika ve çok taraflılık anlayışıyla uluslararası olaylara çözüm bulma yaklaşımının olumlu sonuçlar doğurduğunu" anlattı.

AA'nın aktardığına göre Mustafa Şentop, dünyanın çok ciddi bir değişimden geçtiğini ve ilişkilerin gün geçtikçe karmaşıklaştığını belirterek "Artık eski dünya yok, tabi eski Türkiye de yok. Alınan kararlara tabi olan bir Türkiye değil, Türkiye’nin çıkarlarını önceleyen, kendisini uluslararası aktörler arasında birinci sınıf, diğerleriyle eşit gören bir Türkiye var" dedi. 

Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşında kendine has bir yol izlediğini belirten Meclis Başkanı Şentop, Ankara’nın hem Moskova hem de Kiev’le diyalog kanallarını açık tutuğunu, bunun da tahıl anlaşması, esir değişimi gibi önemli gelişmelerin yaşanmasını sağladığına dikkati çekti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.