MAZLUMDER’den Valiliğe: Cumartesi Annelerine yönelik ihlalleri sonlandırın

MAZLUMDER’den Valiliğe: Cumartesi Annelerine yönelik ihlalleri sonlandırın

MAZLUMDER, Cumartesi Anneleri/İnsanlarına yönelik uygulanan polis müdahalelerinin son bulmasını istedi. AYM kararını hatırlattı, İstanbul Valiliğini hukuka uygun davranmaya çağırdı.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle Galatasaray Meydanı’nda yaptığı eylemlere yönelik polis müdahalelerini ve ablukasını kınadı.

Engellemelerin artık rutunleştiğini kaydeden MAZLUMDER, Anayasa Mahkemesi’nin Cumartesi Anneleri/İnsanları için verdiği ‘hak ihlali’ kararını hatırlattı.

“Temel ve anayasal koruma altındaki bir hakkın Anayasa Mahkemesi kararı sonrasında bile bu şekilde keyfi olarak engellenmesi, eyleme destek verenlerin ters kelepçe ile gözaltına alınması kendi kuralına ve kurumlarına bile saygısı olmayan bir anlayışı açığa çıkarmaktadır” dedi.

Cumartesi Anneleri/İnsanlarının 27 Mayıs 1995’ten beri her Cumartesi günü Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi düzenlediğini belirten MAZLUMDER, ‘hukuk devleti’ vurgusu yaptı.

“Hukuk devleti olmanın gerekliliği Anayasa mahkemesi kararlarına uyarak kolluk güçlerince gerekli tedbirler alınarak Cumartesi Annelerinin gösteri ve toplantı hakkının kullanılmasının engellenmesinden ve ters kelepçe, gözaltı gibi uygulamalardan vazgeçilmesidir” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliğine de bir çağrı yapan MAZLUMDER, Valiliği “Hukuka uygun olarak Cumartesi Anneleri/İnsanlarının anayasal hakkının kullanımını sağlamak için tedbirler almaya, engelleyici, tavırlardan, gözaltı ve ters kelepçe gibi uygulamalardan vazgeçmeye” çağırdı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.