Mardin’deki saldırıya ilişkin 4 kişi tutuklandı

Mardin’deki saldırıya ilişkin 4 kişi tutuklandı

Mardin'de Duhok plakalı cipe düzenlenen ve Kürdistan Bölgesi vatandaşı 5 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili adliye sevk edilen 5 zanlıdan 4'ü tutuklandı.

Duhok’tan Diyarbakır’a giden Abdullah Salih Mustafa, Çimen Şahin Halid, Hindirin Abdullah Salih, Wahida Haydar Casım ve Ahmed Celaleddin İbrahim, Mardin’de Artuklu-Nusaybin kara yolu Yeniköy mevkiinde araçları durdurularak katledilmişti.

Saldırının ardından Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 zanlıdan 5'i jandarmadaki işlemlerinin ardından bu sabah Mardin Adliyesi’ne getirildi.

Savcılıktaki işlemleri sonrası tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden F.A, A.K. ve M.Y. "gece vakti yağma, bir suçu gizlemek, başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme ve birden fazla kişi tarafından silahla yağma", Ç.B. ise "suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme" suçundan tutuklandı.

M.Ş. ise adli kontrol hükümlerince serbest bırakıldı.

Gözaltındaki bir zanlının jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre A.K., ifadesinde jandarmadaki beyanlarını tekrar ederek, cinayetleri F.A.’nın işlediğini ileri sürdü.

Tetiği çektiği iddia edilen F.A. ise, cinayetleri A.K.’nin işlediğini savunarak, kendisinin zorlandığını söyledi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.