Mardin’deki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi

Mardin’deki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi

Mardin'de Duhoklu iki ailenin içinde bulunduğu cipe yönelik saldırıda yaralanan Ahmed Celaleddin İbrahim tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Böylece saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 5’e yükseldi.

Mardin’de İpekyolu’nda seyir halindeki Irak plakalı bir araç gece saat 00.30 sularında kimliği belirsiz kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla tarandı. 

Saldırıda Duhoklu Abdullah Salih Mustafa (69) eşi Çimen Şahin Halid (75) ve kızları Hindirin Abdullah Salih (39) ile Wahide Haydar Casım (63) hayatını kaybederken Ahmed Celaleddin İbrahim (45) yaralandı.

Midyat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ahmed Celaleddin İbrahim yapılan müdahalelerin ardın Elazığ Devlet Hastanesine sevk edildi.

Rûdaw muhabiri Abdusselam Akıncı, Ahmed Celaleddin İbrahim’in de yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiğini aktardı.

Valilikten açıklama

Mardin Valiliği, saldırıyla ilgili 4 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, “19 Ocak 2023 tarihinde Mardin ili Artuklu ilçesinde meydana gelen ve (4) Irak vatandaşının öldürülmesi ile (1) Irak vatandaşının yaralanması olayı ile ilgili olarak; Yapılan soruşturmada, olayın şüphelisi oldukları değerlendirilen M.Ş, F.A, A.Y ve A.K isimli 4 şüpheli şahıs Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alınmıştır” denildi.

Açıklamada, “Olayla ilgili tahkikat titizlikle devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Saldırıda hayatını kaybeden Abdullah Salih Mustafa Mamîsî’nin Duhok’ta imam olduğu, eşi Çimen Şahin Halid ve kızları Hindirin Abdullah Salih ile birlikte Samsun’daki akrabalarını ziyarete gittikleri öğrenildi.

Wahide Haydar Casim’ın Diyarbakır’da doktor randevusu olduğu ve oğlu imam Ahmed Celaleddin İbrahim ile birlikte tedavi için yola çıktıkları bildirildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.