Mardin’de tarihi 1. Cadde’de kar sonrası temizlik ve yenileme çalışması sürüyor

Mardin’de tarihi 1. Cadde’de kar sonrası temizlik ve yenileme çalışması sürüyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, kent genelinde etkili olan kar yağışının ardından temizlik ve bakım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ekipler, kar yağışının ardından kaldırımlarda oluşan kir ve kalıntıları tazyikli suyla yıkayarak caddeyi yeniden temiz ve düzenli bir görünüme kavuşturdu. Öte yandan kar sırasında zarar gören ahşap saksılar ve çöp kutuları yenilenirken, ihtiyaç duyulan alanlara da yeni saksı ve çöp kutuları yerleştirildi. Yapılan çalışmalarla hem tarihi dokunun korunması hem de vatandaşların ve ziyaretçilerin daha temiz ve güvenli bir ortamda kent merkezini kullanmaları amaçlanıyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, benzer temizlik ve yenileme çalışmalarının kent genelinde devam edeceğini bildirdi.

Çalışmalardan memnun kaldıklarını dile getiren Mardinli esnaf İbrahim Cihan, "Mardin Artuklu'da eski bir esnafım. Çok güzel bir kar yağdı. Allah'ın bereketi. Güzel çalışmalar yapıldı iş makineleri ile kar alındı. Daha sonrasında kaldırımların yıkanması da güzel bir hizmet oldu. Çalışmalardan dolayı ağaçların tekrar düzelmesi çöp kovalarının tekrar yerine konulması güzel oldu. Bunlar iyi bir hizmettir. Bunun için teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.