Mardin'de kadınlara toplumsal cinsiyet eğitimi

Mardin'de kadınlara toplumsal cinsiyet eğitimi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı tarafından Arin Kadın Merkezi bünyesinde çalışan kursiyerlere "Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Tarihi" konulu eğitim verildi.

MARDİN - Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerine başlayan Arin Kadın Merkezi kendi bünyesinde çalışmakta olan kursiyerlere yönelik eğitim programlarına başladı. Program kapsamında kursiyerlere, Nusaybin Gülşilav Kadın Merkezi çalışanı Sosyolog Sadiye Aksoy tarafından "Toplumsal cinsiyet ve Kadın Tarihi" konulu eğitim verildi. Eğitim programına kursiyerlerin yanı sıra Kadın Politikaları Daire Başkanlığı bünyesindeki kadın çalışanlar da katıldı.

Eğitimlerle, kadının örgütlü duruşunu ortaya koymayı, iletişimi güçlü tutmayı ve kadın ağını güçlü kılmayı hedeflediklerini belirten Sosyolog Aksoy, kentte hizmet üretirken, emeğin, düşüncenin, yaşamın kolektifleştiği bir ortam yaratmak amacıyla belediye hizmetlerinin tamamında kadın bakış açısının yansıtılmasını amaçladıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.