Mardin Valisi Mustafa Yaman ikinci kez kayyım oldu

Mardin Valisi Mustafa Yaman ikinci kez kayyım oldu

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım olarak atanan Mardin Valisi Mustafa Yaman, Erdoğan'ın teveccühü ve İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla görevlendirildiğini söyledi.

Mardin Valisi Mustafa Yaman, İçişleri Bakanlığı’nca Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ikinci kez kayyım olarak atandı. 31 Mart’ta seçilen Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk’ün yerine atanan Vali Yaman belediye önünde açıklamalarda bulundu.

Vali Yaman, beraberinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ile belediye binasına gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühü ve İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla yeniden görevlendirildiğini söyledi. Yaman’ı belediye önünde küçük bir grup karşıladı.

Yaman, “Daha önce de geldiğimizde vatandaşlarımıza ‘Sizin için çalışacağız’ demiştik. Bundan sonra da öncelikle kadınlar, gençler, öğrenciler ve dezavantajlı gruplar olmak üzere 850 bin Mardinlinin tamamına hizmet edeceğiz. Artık terör örgütüne para gitmeyecek, milletimiz için harcanacak” ifadelerini kullandı.

TWITTER’DA TAG AÇTI

Yaman’ın ilk icraatı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk döneminde sosyal medyada yapılan paylaşımları silmek oldu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la fotoğrafını paylaşan Yaman, #KayyımDöneminde başlıklı tag açtı. Birinci kayyımlık döneminde yapılan çalışmaları bu tag’la paylaşan Yaman, “Mardinimiz İçin Yeniden İş Başındayız” dedi.

BORÇLAR GÜNDEM OLMUŞTU

Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk, kayyımın bıraktığı borçları ve yaptığı harcamaları kamuoyu ile paylaşmıştı. Kayyımın 1 milyon tl civarındaki parayı kuruyemiş için harcadığı bilgisi tepkilere neden olmuştu. Sosyal medya kullanıcıları ise ikinci kez kayyım olarak belediyeye atandığını duyuran Mustafa Yaman’a, “Hoşgeldiniz sayın valim, 1 milyon tl’lik kuruyemiş yeme rekorunuzu tekrar kırmanız dileğiyle ayrıca Artukbey şubeleri de az daha da arttırın” diyerek tepki gösterdiler.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.