Maraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem: Birçok kentte binalar yıkıldı, can kayıpları var

Maraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem: Birçok kentte binalar yıkıldı, can kayıpları var

Maraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi.

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de gerçekleşti. 7,7 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

AFAD, 7,7 büyüklüğündeki depremde saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı. Yapılan açıklamada, depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere 06.30 itibarıyla 42 artçı depremin meydana geldiği belirtildi.

deprem-manset.jpg

Depremin Maraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Antep, Urfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedildiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"SAKOM'dan alınan ilk bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman ve Malatya'da 76 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis'te 440 vatandaşımız yaralanmıştır. Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında depremin seviyesi 4. seviye olarak ilan edilmiş olup illerimizde ve Başkanlık AFAD merkezinde tüm afet grupları toplanmıştır."

Deprem nedeniyle Bingöl, Elazığ ve Siirt'ten arama kurtarma ekipleri depremden etkilenen illere sevk edildi.

430.jpg

BOTAŞ, deprem sonrası tedbir amaçlı Hatay ve Maraş il merkezleri ve üç ilçeye tedbir amaçlı doğalgaz akışının durdurulduğunu açıkladı.

Deprem, Türkiye'nin yanı sıra, başta Suriye olmak üzere Mısır, Lübnan ve Irak'ta da güçlü şekilde hissedildi. 

AFAD, saat 04.26'da da Antep'in Nurdağı ilçeside 6,6 büyüklüğünde ve İslahiye ilçesinde 6.5 büyüklüğünde art arda depremler meydana geldiğini açıklamıştı. Deprem çok sayıda ilde hissedildi. Malatya, Adıyaman ve Diyarbakır'da yıkılan binalar olduğu belirtildi.

Diyarbakır'da altı kişi hayatını kaybetti

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, depremde 6 binanın yıkıldığını, altı kişinin hayatını kaybettiğini ve 79 kişinin yaralandığını açıkladı.

Urfa'da en az 15 kişi hayatını kaybetti

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, "Depremde şu an 15 vatandaşımız vefat etti, 30 vatandaşımız da yaralı" açıklamasında bulundu.

Malatya Valisi Hulusi Şahin, depreme ilişkin açıklamasında, "İlk belirlemelere göre 140 bina yıkıldı. 100'ü aşkın yaralı var, 23 kişi hayatını kaybetti. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor" dedi.

Adana'nın Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi'ndeki bir apartman da deprem nedeniye yıkıldı.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, kentte şu ana kadar mal ve can kaybı ihbarı gelmediğini bildirdi.

Çiçek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlimizde de hissedilen depremde şu ana kadar herhangi mal ve can kaybı ihbarı gelmemiştir. Bütün ekiplerimiz alanda, tarama çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımızdan panik yapmamaları ve araçlarla dışarı çıkarak trafik oluşturmamalarını rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sivas'ta hissedilen deprem nedeniyle bir binanın giriş katında duvarlarda çatlak oluştu. Pulur Mahallesi'nde 12 katlı binanın giriş katında meydana gelen çatlaklar dolayısıyla apartman, polis ekiplerince tahliye edildi. Apartman sakinleri sokakta ve araçlarında beklemeye başladı.

Bu arada il genelinde de depremi hisseden çok sayıda vatandaş evlerini terk ederek cadde ve sokaklarda araçlarında bekledi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.