Mansur Yavaş 25 gündür randevu vermiyor

Mansur Yavaş 25 gündür randevu vermiyor

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Gar önünde yapılması istenen anıta dair katliam mağdurlarının randevu talebine 25 gündür cevap vermiyor.

Ankara’da 10 Ekim 2015 yılında “Barış Mitingi”ne yönelik IŞİD tarafından yapılan saldırıda yaşamını yitiren 103 kişinin anısına katliamın yaşandığı Tren Garı önünde yapılmak istenen anıt Büyükşehir Belediyesi tarafından erteleniyor. Katliam 45’inci ayını geride bırakırken, yaşamını yitirenlerin yakınları ile demokrasi güçleri bugün bir kez daha anma gerçekleştirdi. Katliamın yapıldığı saat 10.04’te saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, aileler ile 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, Gar önüne anıt yapılması yönünde taleplerini yineledi.  

‘BARİ ALANI KORUYUN'

Basın açıklamasından önce katliamda yaşamını yitiren 17 yaşındaki Dicle Deli'nin babası Faik Deli kısa bir konuşma yaptı. Yetkililere seslenen Deli, "Sadece anıtın bulunduğu alan değil, bu alanın büyük bir bölümünde katliam yaşandı. Bu alanın bir düzenlenmeye ihtiyacı var. Burası ulaşıma açık olduğu sürece; bu alanda geçen her araç bizim canlarımızın üstünü çiğneyerek geçiyor. Biz bu duyguyu yaşıyoruz. Bu duyguyu yok etmek istiyorsanız burada gerekli düzenlemeyi yapmak sizin borcunuzdur. O gün buraya gelen demokrasi şehitlerini koruyamadınız, bari alanı koruyun" diye belirtti. 

'MANSUR YAVAŞ YANIT VERMEDİ'

10 Ekim-Der Başkanı Coşgun da, 45 ay geçmesine rağmen hala alan düzenlenmesi ve anıt taleplerinin yerine getirilmediğini hatırlattı. Coşgun, "Bugün defalarca saldırıya uğrayan, saldırganları korunan ve saldırıya ilişkin kamu görevlerinin hiçbir şey yapmadığı sembolik anıtın önündeyiz. Biz bu buranın anıtlaşması için süreçleri de bugüne kadar zorladık” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın göreve geldiği günden bu yana anıta dair hiçbir açıklama yapmadığını sözlerine ekleyen Coşgun, üzerinden 25 gün geçmesine rağmen Yavaş'ın randevu taleplerine cevap vermediğini söyledi. 

‘ANITIMIZI KENDİMİZ ALACAĞIZ'

Coşgun, şöyle devam etti: "Biz bu zaman kadar bütün görüşmelerimizi iyi niyetlerimizle ifade ettik. Ama artık söyleyeceğimiz hiçbir şey iyi niyetli bir yaklaşımdan ibaret olmayacak.  Çünkü katliamın dördüncü yılına bir kaç ay kala hala bir sembolik anıtla uğraşan bir zihniyet varsa ve hala bu süreçte belediye başkanı nezdinde 5 dakikalık görüşme talebimiz kabul görmüyorsa, artık bu süreçte daha ne gerekiyorsa biz yapacağız. Görüşmelerden bir sonuç alamıyorsak, kendi anıtımızı kendimiz yapacağız.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum