Manchester City, Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu

Manchester City, Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu

Şampiyonlar Ligi final maçında Manchester City ve Inter, Avrupa'nın en büyüğü olmak için mücadele etti. Manchester City, 68. dakikada Rodri'nin golüyle kupayı müzesine götürdü.

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde İngiltere'nin Manchester City ve İtalya'nın Inter takımları, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Manchester City; Ederson, Manuel Akanji, Ruben Dias, Nathan Ake, John Stones, Rodri, Bernardo Silva, Kevin De Bruyne, İlkay Gündoğan, Jack Grealish ve Erling Haaland ilk 11'iyle sahaya çıktı.

Inter ise Andre Onana, Matteo Darmian, Francesco Acerbi, Alessandro Bastoni, Denzel Dumfries, Nicolo Barella, Marcelo Brozovic, Hakan Çalhanoğlu, Federico Dimarco, Lautaro Martinez ve Edin Dzeko'yla sahada yerini aldı.

4. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren Bernardo rakibinden sıyrılıp vuruşunu yaptı, top az farkla dışarı çıktı.

26. dakikada Inter gole yaklaştı. Manchester City kalecisi Ederson'un hatalı pasında top Nicolo Barella'nın önünde kaldı. Ceza alanı dışındaki Barella'nın plase vuruşunda meşin yuvarlak kaleyi bulmadı.

27. dakikada Kevin De Bruyne ara pasıyla hızla ceza sahasına giren Haaland'ın şutunu kaleci Onana çıkardı.

Sakatlık geçiren Kevin De Bruyne, 36. dakikada yerin Phil Foden'e bıraktı. 

İlk yarı 0-0 eşitlikle tamamlandı. 

68. dakikada Rodri'nin attığı golle Manchester City öne geçti. Bernardo'nun cezası içine çevirdiği top, Inter savunmasından sekti. Boşta kalan topu takip eden Rodri, sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0

 

70. dakikada Inter gole yaklaştı. Manchester City savunmasından seken topu iyi takip eden Dimarco'nun ceza sahası içinde kafayla yaptığı aşırtma vuruş üst direkten döndü. Dimarco'nun ikinci kafa vuruşunda top takım arkadaşı Lukaku'ya çarptı. Sonrasında savunma topu uzaklaştırdı.

88. dakikada Inter gole çok yaklaştı. Ceza sahasına yapılan ortada Lukaku'nun kafa vuruşunda, kaleci Ederson topu ayağıyla çizgiden çıkardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Macaristan Başbakanı Victor Orban, Slovenya Başbakanı Robert Golob, Ürdün Başbakanı Bişer Al-Hasavneh, Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, Karadağ Başbakanı Dritan Abazovic ve İtalya Meclis Başkanı Ignazio la Russa da maçı tribünden izliyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.