Malatya'da deprem oldu | AFAD: Olumsuz bir ihbar yok

Malatya'da deprem oldu | AFAD: Olumsuz bir ihbar yok

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre, saat 17.02'de Malatya'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin merkez üssünün Pütürge ilçesi olduğunu bildirirken derinliğini 6,72 km olarak açıkladı.

Çevre illerden hissedildi

Deprem, Malatya'nın ilçeleri başta olmak üzere, çevre iller Diyarbakır, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'dan da hissedildi. Depreme ilişkin can ve mal kaybı bilgisi bulunmuyor.

Malatya Valisi Aydın Baruş, yaptığı ilk açıklamada, “Vatandaşlarımız bu artçı sarsıntılardan sonra bir müddet dışarıda kalsınlar çünkü artçı sarsıntılar olabiliyor önemli büyüklükteki depremlerden sonra” dedi.

Bakan Kurum: Süreci yakından takip ediyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise depremin ardından yaptığı ilk açıklamasında, "İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya'mıza ve ülkemize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

'Pütürge ve çevresinde olumsuz bir ihbar yok'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Habertürk canlı yayınına bağlanarak, “Pütürge ve çevresinde olumsuz bir ihbar yok. Can, mal ve yapılarla ilgili bize gelen ihbar yok. Şu anda iletişim kuramadığımız bir yer yok” dedi.

'Can kaybımız yok'

Gürkan, "Depremi baya hissetik" değerlendirmesinde bulundu.

Pütürge Üçyaka Muhtarı Selahattin Sevim, bölgede hasarlı evler olduğunu söyledi. Sevim, "Can kaybımız yok ama, daha önceki depremlerde ağır hasarlı evlerimiz vardı. O evlerde yeni yıkımlar olmuş ama çok şükür can kaybımız yok" dedi. 

AFAD: Olumsuz bir ihbar yok

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Geçmiş olsun Malatya. Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.