Makam odasına 'Arslan yatağından belli olur' savunması

Makam odasına 'Arslan yatağından belli olur' savunması

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, makam odasında yapılan değişikliğe yönelik eleştirilere cevap verdi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, 2018 bütçesinin kapanış görüşmelerinde partisi adına söz aldı. Halk için bütçe istediklerini söyleyen Kerestecioğlu önce Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yapım maliyetini eleştirdi, ardından Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yenilediği Meclis Başkanlığı odasının fotoğrafını göstererek “İtibar bu mu?” diye sordu.

Bütçenin kapanış toplantısını yöneten Meclis Başkanı İsmail Kahraman bu eleştiriye yanıt verdi. Yeni makam odasındaki halının Hereke’de kendi elemanları tarafından altı ay gibi kısa bir zamanda örüldüğünü belirten Kahraman, “Adı ‘Yedi dağın çiçeği’, 1893’ten beri yapılan bir halı. Daha önceden yine 52 metrekarelik bir Muğla halı vardı, eskidi ve değişmesi gerekiyordu. Meclis, 1960’dan beri yani elli yedi senedir kullanılan bir bina. Yenilemeler gerekiyor, o yüzden çok büyük yenilemeler yaptık” dedi.

Kahraman bu konunun gündeme getirilmesini tuhaf karşıladığını belirtirken, “Arslan yatağından belli; ‘itibar’ dediniz de. Bize gelen misafirlerimiz var; devlet başkanları var, cumhurbaşkanları var, Meclis başkanları var yani bize uygun bir yerde karşılamamız gerekmez mi? Ben yaptığımdan pişman değilim. Keşke daha güzelini yapabilseydim. Bu, zamanla gene olacak” dedi.

CHP’li Haluk Pekşen, “Gelişme demokrasiyle olur, halılarla, betonlarla değil” derken Kahraman, “Bunlar israf değil, bunlar tabii bir hadisedir diyorum. Beni hoş görün alınganlığım dolayısıyla, bu izahatı yapmak durumunda kaldım” dedi.

Kerestecioğlu, “Halı değildi derdimiz, itibarın başka yerlerde aranmasıydı” dedi. (DUVAR)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.