Mahmut Alınak 10'uncu kez cezaevinde

Mahmut Alınak 10'uncu kez cezaevinde

Kürt yazar ve siyasetçi Mahmut Alınak, örgüt üyeliği suçlamasıyla 10. kez tutuklanarak Kars Cezaevi'ne gönderildi. Mahmut Alınak gözaltındayken yaptığı açıklamada "Onur kavgası çocukluğumdan beri hep benim bir parçam oldu. Beni merak etmeyin" demişti.

Daha önce 9 kez tutuklanan yazar ve siyasetçi 68 yaşındaki Mahmut Alınak 13 Şubat’ta  Kars’teki evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmıştı. ars Cumhuriyet Savcılığı Mahmut Alınak’ı tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesine sevk etti. sağlık sorunları da olan Mahmut Alınak  ‘örgüt üyesi olduğu’ gerekçesiyle tutuklandı ve 10. kez cezaevine girdi.

Mahmut Alınak gözaltının ikinci gününde avukat aracılığıyla gönderdiği mesajda  “Onur kavgası çocukluğumdan beri hep benim bir parçam oldu. Ben onur kavgasındayım. Benim gibi aydınların tutuklanması gerekiyor. Beni merak etmeyin” demişti. Aynı zamanda Alınak’ın oğlu olan Avukat Bişar Alınak, da şu açıklamayı yapmıştı: “Babamın sağlığı yerinde ve gayet moralli. Evimizde yapılan aramada 50’ye yakın polis, akrepler ve özel hareket timleri vardı. Sanki savaş operasyonu gibi bir uygulama yapıldı. Çağrılsa savcılığa gidecek olan bir kişiye bile bile yapılan bu uygulama kanundan doğan hakkın kötüye kullanılmasıdır. Zira gözaltı süresinin uzatılması da bu tezimizi doğrulayan bir durumdur. Bu sebeple gözaltına ilişkin itirazda bulunmadık. Yargının mengeneye alındığı günümüz hukuk sisteminde gözaltına yapacağımız itirazın beyhude olacağından eminiz. Kaldı ki talepte bulunmak bile hukuksuzluğu meşrulaştırmak anlamına gelecektir” dedi.

Hakkında onlarca kez dava açılan Alınak’ın kısa bir süre önce “Mehmet Tunç ve Bêkes” adlı kitabı yasaklanmış ardından İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi, Alınak hakkında “Terör örgütü propagandası yapmak” ve “Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamak” iddiasıyla iddianame hazırlamıştı. İddianamede kitapta yer verilen tüm yazılar da suç sayılmıştı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.