Mahmur Kampı için müzakere süreci başladı

Mahmur Kampı için müzakere süreci başladı

Irak hükümet yetkilileriyle görüşen Mahmur Kampı yetkilileri, ablukanın sonlandırılması için bugün nihai bir görüşme yapacaklarını açıkladı.

Mahmur Kampı'nda yaşayan halkın Irak ordusunun ablukasına karşı 4 gündür geliştirdiği direniş devam ederken, Irak hükümeti ile kampın yetkilileri dün bir görüşme gerçekleştirdi. Rojnews'e göre, Mahmur Kampı adına Irak ordusu ve hükümeti ile görüşen heyet, görüşmenin sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.

'Halk, hükümeti müzakereye mecbur bıraktı'

Açıklamayı yapan Mahmur Demokratik Halk Meclisi Eş Başkanı Filiz Budak, "Üç gündür buradayız ve direniyoruz. Bunun sonucunda bazı görüşmeler gerçekleştirdik. Şüphe yok ki her şey bitti diyemeyiz. Bugün Mahmur ilçesine doğru akan halk, hükümeti müzakere masasına oturmaya mecbur bıraktı" dedi.

Nihai sonuç bugün belli olacak

Irak ordusunun ilk gün hiçbir şekilde diyaloga açık olmadığını söyleyen Budak, "Hendek kazmayı durduracaklar. Hiçbir şekilde kuleler kurulmasını, tel örgüler çekilmesini  kabul etmiyoruz. Kimi isteklerimiz kabul edilmiştir. Şu an hendek kazılması kararı gündemimizdedir. İsteklerimizin de yerine getirilmesi için taleplerimizi Bağdat'a ulaştıracaklar" diye konuştu.

Nöbet eylemi sürecek

Budak, nöbet eyleminin devam edeceğini belirterek, "Hükümeti bu aşamaya getiren halkın kendi özgücüdür. Halkın tank ve topları yoktur ancak onları durduran bir irade ve örgütlülükleri vardır" dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.