Mahmud Abbas: Hamas, Filistin halkını temsil etmiyor

Mahmud Abbas: Hamas, Filistin halkını temsil etmiyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hamas’ın eylem ve politikalarının Filistin halkını temsil etmediğini söyledi.

Hamas'ın 7 Ekim’de düzenlediği saldırıya yanıt olarak, İsrail'in abluka altına aldığı Gazze’ye yönelik devam eden saldırılarıyla bölgedeki tansiyon her geçen gün yükselirken Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan dikkat çekici bir açıklama geldi.

Mahmud Abbas, Filistin halkının tek meşru temsilcisinin Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) olduğu, başka herhangi bir örgütün Filistin halkını temsil etmediğini söyleyerek hedef aldığı Hamas’ın eylem ve politikalarını eleştirdi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’da yer alan habere göre, Devlet Başkanı Mahmud Abbas Pazar gecesi Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Mahmud Abbas, görüşmede İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırganlığını derhal durdurmanın, onlara koruma sağlamanın, Gazze Şeridi'ne acil insani koridorların açılmasına izin verilmesinin ve oradaki insanlara tıbbi malzeme, su, elektrik ve yakıt sağlanmasının gerekliliğini vurguladı.

Gazze halkının yerinden edilmek istenmesine karşı çıkan Abbas, bunun ikinci bir “Nakba (felaket)” olacağını ifade etti.

Her iki taraftan sivillerin öldürülmesini reddedip her iki taraftaki sivillerin, mahkumların ve tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulunan Abbas, “Şiddetin reddedilmesinin, uluslararası meşruiyete ve imzalanan anlaşmalara bağlılığın, barışçıl halk direnişinin ve siyasi eylemin ulusal hedefimize ulaşmanın bir yolu olduğunu yeniden teyit ederek, işgali sona erdirecek siyasi bir çözüm aramanın gerekliliğini” dile getirdi.

Abbas ayrıca, “Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) politikaları, programları ve kararlarının, Filistin halkının tek meşru temsilcisi olarak Filistin halkını temsil eden unsurlar olduğunu, başka herhangi bir örgütün politikası olmadığını” vurguladı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum