Mahir Ünal: Doğalgaz ve elektrik zammını devlet yapmıyor

Mahir Ünal: Doğalgaz ve elektrik zammını devlet yapmıyor

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, doğalgaz ve elektriğe yapılan yüksek zamlar için "Bu zamları devlet yapmıyor. Uluslararası piyasalardan gelen zamlar bir süredir yansıtılmaya başlandı" dedi.

20 yılı aşkın süredir iktidardaki AK Parti, zamlardan hükümetin sorumlu olmadığını öne sürdü. AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, zamların sorumluluğunu uluslararası piyasalara kesti.

Ünal, tv100 canlı yayınında Pazar Siyaseti programında Pınar Işık Ardor'un sorularını yanıtladı. Ünal'ın açıklamalarında öne  çıkan başlıklar şöyle:

"Türkiye son 20 yıldır her alanda ulaşım, sağlık ve eğitim alanında ilerleme kaydetmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye'de siyaseti, kıymetli hale getirdiğini ve yüzde 1 oy alan bir siyasi partinin bile değer kazandığını gösteriyor. 6 muhalefet liderini aktör yapan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir.

SORUNLU BİR İFADE

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ifadesi, sorunlu. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem dediklerinde bunun zayıf olduğunu ve güçlendirilmesi gerektiğini kabul ediyorlar. Bugün İtalya koalisyonlarla boğuşan bir ülke. Koalisyonları yasaklayan bir yasal düzenleme bile yaptılar. Ama burada da ittifaklar var. Bu sistemin güzel tarafı öğrenen bir organizasyon olması, kendisini yenileyebiliyor ve güncelleyebiliyor olması. 

ZAMLARA KARŞILIK ASGARİ ÜCRETİ YÜZDE 50 ARTIRDIK

Doğalgazın yüzde 75’ini, elektriğin yüzde 50’sini yaklaşık 2 yıl boyunca devlet sübvanse etti. Almanya, elektrik ve doğalgazda sübvanseye gitmedi ama biz yaklaşık 165 milyarlık sübvanse oluşturduk. Bu zamları devlet yapmıyor. Uluslararası piyasalardan gelen zamlar bir süredir yansıtılmaya başlandı. Bunun karşılığında ne yaptık. Asgari ücrette yüzde 50'ye varan bir artış yaptık. Yaşadığımız sorunlar pandemiden ve küresel anlamdaki ekonomik daralmadan kaynaklı bir durum. Bugün hiperenflasyon ABD'nin yaşadığı bir sorun değil mi?”

İMAMOĞLU HOLOGRAM GİBİ

(İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için) Hep hologram gibi gördüm, AK Parti karşıtlığının, Erdoğan karşıtlığının ortaya çıkardığı bir figür. Siyasi bir fikir karşıtlıktan besleniyorsa o gölgedir, güneş değildir.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum