Mahfi Eğilmez: Euro ve doların eşitlenmesi Türkiye'nin aleyhine

Mahfi Eğilmez: Euro ve doların eşitlenmesi Türkiye'nin aleyhine

Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabından euro/dolar paritesinin eşitlenmesi hakkında paylaşımda bulundu.

İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, euro/dolar paritesinin eşitlenmesinin Türkiye'nin aleyhine olduğunu belirtti. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Eğilmez "Euro ile Doların eşitlenmesi bizim aleyhimize bir gelişme. Çünkü ihracatımızın ve turizm gelirlerimizin ağırlığı Euro ile, ithalatımızın ve dış borç ödemelerimizin ağırlığı Dolarla." dedi.

Takipçilerinden birinin "Lehimize olan bir şey oldu mu sanki?" sorusu üzerine cevap veren Eğilmez, "O kadar çok oldu ki. Dünyada 2008'den sonra inanılmaz bir likidite bolluğu oldu. Biz doğru adımları atsak o paraların hepsini buraya çekerdik. Ama biz istiyoruz ki yanlış da yapsak birileri bize destek olsun. Öyle bir dünya yok" ifadelerini kullandı.

Euro/dolar paritesi eşitlendi

Fed'in sıkılaşan para politikası ve giderek daha sert faiz artışı yapması sonucunda dolar tüm dünya para birimleri karşısında değer kazandı. Avrupa Merkez Bankası'nın ise bu süreçte faiz artışlarına gitmekte gecikmesi sonucunda dolar, dün 20 yıl sonra euro karşısında eşit seviyeye geldi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.