Mağarada mahsur kalan çocuklardan ailelerine mektup

Mağarada mahsur kalan çocuklardan ailelerine mektup

Tayland'da 23 Haziran'dan bu yana bir mağarada mahsur kalan çocuklar ailelerine ilk kez mektup gönderdi. Çocuklar "Bizi merak etmeyin" derken, yanlarındaki öğretmenleri de ailelerden özür diledi.

Tayland’da iki haftadır bir mağarada takım hocalarıyla birlikte mahsur kalan 12 futbolcu çocuk, aileleriyle ilk kez doğrudan iletişim kurdu. Çocuklar, mağaradan dışarıya telefon hattı çekme girişiminin başarısız olması sonrasında, ailelerine dalgıçlar aracılığıyla mektup gönderdi.

‘BİZE ÇOK ÖDEV VERMEYİN!’

Taylandlı yetkililerin yayımladığı mektuplardan birinde, bir çocuk “Merak etmeyin, hepimiz güçlüyüz” diyor, “Öğretmenim, bize çok ödev vermeyin” diye şaka yapıyor. Bir diğer çocuk “Benin için endişelenmeyin, güvendeyim” derken, mektuplardan birindeki “Nick, annesini, babasını ve kardeşlerini seviyor. Anne, baba, eğer buradan çıkabilirsem bana barbekü getirin” cümleleri dikkat çekiyor.

‘ÖĞRETMENE TEŞEKKÜR EDİYORUZ’

25 yaşındaki futbol koçu Ekkapol Chantawong de mağaradan ailelere gönderdiği mektupta özür diledi. Koç, “Şu an hepsi iyi, kurtarma ekipleri bize iyi bakıyor. Ve size söz veriyorum onlara elimden geldiğince iyi bakacağım. Ayrıca ailelerden samimiyetle özür diliyorum” dedi. Aileler ise öğretmenden kendini suçlamamasını istedi. Ailelerin koça gönderdiği mektupta, “Anne babalar size kızgın değil. Çocuklara baktığınız için teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı. Futbol takımının aynı mağaraya geçmişte defalarca girdiği belirtilmişti.

‘ÇIKARILMALARI EN AZ ÜÇ-DÖRT GÜN SÜRECEK’

12 futbolcu erkek çocuk ve takım hocaları, 23 Haziran’da söz konusu mağaraya girmiş ancak yağmurun içerideki su seviyesini yükseltmesi sonucu dışarı çıkamamıştı. Krampon ve bisikletlerinin mağara girişinde bulunması sonrası başlanan arama çalışmalarında çocukların yeri 10 gün sonra tespit edilmişti. Çocuklara o günden bu yana oksijen, gıda ve tıbbi yardım sağlanırken, dışarıya doğrudan bağlantı açılması amaçlı kazı çalışmaları da sürüyor. Kötü hava şartları nedeniyle çocukların mağaradan çıkarılmasını en az üç-dört gün alacağı belirtiliyor. Mağaranın içindeki oksijen seviyesinin düşmemesi için de özel bir çalışma yürütülüyor. Arama kurtarma çalışmalarında, önceki gün bir dalgıç hayatını kaybetmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.