Madenci Kemal Berberoğlu: Patlama 20-25 metre dışarı sürükledi

Madenci Kemal Berberoğlu: Patlama 20-25 metre dışarı sürükledi

Bartın'daki patlamada yaralanan maden işçisi Kemal Berberoğlu, "Göz gözü görmüyor, her taraf toz. Düşe kalka çıktık" diyerek yaşadıklarını anlattı.

Bartın Amasra’daki maden faciasından yaralı kurtulan 14 yıllık madenci Kemal Berberoğlu, patlama anını anlattı. Berberoğlu, “Patlamayı lağım sesi sandık, normal bir patlama sandık. Sonradan bizi şey vurdu, ateş topu geldi. Sadece çocuğum aklıma geldi” dedi.

Patlamanın etkisi ile 25 metre sürüklendiğini aktaran madenci sadece kolundan yaralandı. 

ANKA'ya konuşan maden işçisi, “Ben 300’deydim. 300’de çalışırken, 18.15’te bir patlama oldu. Sadece o patlamayı ve 20-25 metre sürüklendiğimi hatırlıyorum. Çamur topuna döndüm ben. Patlama beni 20-25 metre dışarıya doğru sürükledi. Su torbaları olduğu için bizi yakmadı. Ateşi, suya çevirdi. Bizi çamura çevirdi. Biz o an kalktık, maskemizi taktık. Tozun gittiği yere doğru yürüdük. Birkaç kişiyi gördüm. Öldüler. İki kişiyle çıktım. Üç kişiyiz zaten biz. Üç kişi çıktık, arkamızdakiler öldü" dedi.

'SADECE ÇOCUĞUM AKLIMA GELDİ'

Patlama sesini lağım sesi sandıklarını söyleyen Berberoğlu, "Sonradan bizi şey vurdu, ateş topu geldi. O ateşle su barajı patlayınca, bizi 20-25 metre sürükledi. O arada ben omzumu vurmuşum zaten, nereye vurduğumu bilmiyorum. (Arkadaşları) Onlar arkada kaldı, onlar öldü. Önümde iki tane arkadaşım vardı. Hatta birisi burada tedavi gördü. O da taburcu oldu. Üçümüz sağ salim çıktık. O an hiçbir şey hissedemedim. Sadece çocuğum aklıma geldi. Başka hiçbir şey gelmedi. Göz gözü görmüyor, her taraf toz. Düşe kalka, düşe kalka çıktık. Ben tekrar yardım amaçlı girdim ocağa. Saat 12-13 gibi beni kolum şişince, öyle geldim ben hastaneye" ifadelerini kullandı. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.